x

Nikome nije jasno zašto ih ne testiraju

Engleska javnost na nogama: Mount i Chilwell ne igraju večeras zbog bizarne odluke

Reprezentacija Engleske igra večeras protiv Češke posljednji meč grupne faze Evropskog prvenstva.

Obje reprezentacije već su osigurale plasman u osminu finala bez obzira na večerašnje rezultate. Engleska i Češka imaju po četiri boda i u najgorem slučaju jedna od ovih selekcija će se plasirati kao trećeplasirana dalje.

Međutim, jasno je da Englezi večeras žele pobjedu protiv Češke kako bi završili na prvoj poziciji u ovoj grupi.

Javnost u Engleskoj nada se da bi ova zemlja konačno mogla da osvoji Evropsko prvenstvo, te vjeruju da imaju generaciju koja je sposobna da konačno obraduje ovu naciju.


No, Englezi jednostavno ne mogu bez drame na velikim takmičenjima. Naime, iz ekipe je udaljen Billy Gilmour nakon što je bio pozitivan na koronavirus što je stvorilo velike probleme.

Naime, zbog toga je odlučeno da Mason Mount i Ben Chilwell moraju u izolaciju jer su bili u kontaktu sa Gilmourom i jasno je da će oni propustiti večerašnju utakmicu protiv Češke.

FS Engleske odlučio je da Mount i Chilwell idu u samoizolaciju, ali engleskoj javnosti nije jasno zašto su donijeli takvu odluku kada su mogli omogućiti ovom dvojcu da večeras budu u sastavu.


Mediji u Engleskoj poručili su da su jednostavno trebali testirati Mounta i Chilwella danas i ukoliko bi testovi bili negativni oni bi mogli igrati večeras na Wembleyju.

Oni su na jučerašnjem testiranju bili negativni, a onda je stigla odluka da moraju u samoizolaciju zbog kontakta s Gilmourom. No, nikome nije jasno zašto Mount i Chilwell danas nisu testirani kako bi Gareth Southgate mogao računati na njih.

Podsjećamo, utakmica između Engleske i Češke igra se večeras od 21 sat, a u istom terminu u Glasgowu igraju Hrvatska - Škotska.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.