x

nije se pojavio ni na pomenu

Era Ojdanić otkrio zašto nijednom nije posjetio grob Bore Drljače!

Danas je na Novom bežanijskom groblju održan jednogodišnji pomen pjevaču narodne muzike Bori Drljači. Na iznenađenje mnogih, na Borinoj godišnjici smrti nije se pojavio njegov prijatelj i kolega Era Ojdanić, od kog je bio gotovo nerazdvojan.

Era je za medije otkrio zbog čega se danas nije pojavio na grobu svog prijatelja.

- Borina djeca me nisu zvala ni na pola godine, ni sada na godišnjicu. Nisam znao da će pomen biti održan danas i zato se nisam pojavio na grobu svog velikog prijatelja na današnji dan - počinje priču Era i otkriva detalje sna koji je na njega ostavio jak utisak.


- Prije tri noći sam sanjao pokojnog Boru pred zoru sa još jednim čovjekom stoji. Vidim ga u mladim godinama kad sam ga upoznao... Tanak, visok, lijep kao lutka i ispred njega neka metalna kapija i on mi kaže: ''Pogledaj, brate moj, udariše kolima i razbiše kapiju...'' U tom trenutku se ja probudim i pitam se kako mi je Bora to došao na san. Ja ga nikad nisam sanjao i vrlo rijetko sanjam. Baš sam bio pod utiskom, ne mogu da vam opišem koliko sam se obradovao. Poslije sam otišao u moju crkvu i zapalio mu svijeću za pokoj duše, jer sam ga sanjao. Znači stvarno me se poželio, da me čuje, da me vidi... Nešto tu ima... - kaže Ojdanić drhtavim glasom i otkriva da od sahrane nijednom nije posjetio grob pokojne muzičke legende.


- Nisam do sada nijednom posjetio njegov grob, ali moraću da ugrabim vremena da odem. Ne znam zbog čega me nisu njegova djeca obavijestila o pomenu. Ja im ne zamjeram, vjerovatno se nisu sjetili, nemaju vremena... Vidio sam da je bila Milena Plavšić danas na pomenu, ona je bila jako vezana za Boru - kaže Era i nastavlja:


- Mnogo vremena smo Bora i ja proveli zajedno, kako na turnejama, tako i ovako privatno. Strašno mi nedostaje, kad god uđem u neki studio osjećam kao da će da se pojavi odnekud i zapjeva, ali njega nema... Ne mogu da se pomirim s tim da ga nema - kaže Era i dodaje da mu posebno teško pada jedna stvar kada je riječ o sjećanju na Boru.


- Sjetim se Bore kad vidim jagnjiće na ražnju kako se okreću i to kako je on volio da prvi proba uvijek. Uvijek je tražio one zaponjke da proba... Moram mom saborcu, Bori Drljači, odnijeti za pokoj duše dva zaponjka na grob - priča Era kroz suze.

.

.

.

.

.

Izvor: Pink.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.