x

Esad Merulić koji je hitom „Žale godine“ osvojio Hrvatsku i region objavio novu pjesmu

Crnogorski pjevač narodne muzike Esad Merulić, koji je region pokorio hitom “Žale godine”, objavio je novi singl “Rođen sam”.

Tekst novog hita potpisuje Tijana Vinčić, aranžman Senad Drešević, dok je muzika djelo Merulića. Muzičari i umjetnici širom regiona su za vrijeme koronavirusa vrijeme u izolaciji kratili pisanjem i komponovanjem novih pjesama. 

– Već osam mjeseci nemamo nastupa, tako da nam je preostalo da publiku obradujemo novim pjesmama. Svi koji su je čuli kažu da je zvuk moderan, da je u trendu i da, naravno, ne izlazi iz okvira onoga što se zove kvalitet. Prvobitna ideja za muziku je bila da bude sporijeg ritma, ali na nagovor Dreševića, pjesma je dobila brži. Da smo je snimili u laganijoj verziji, bila bi slušljivija, ali ne bi imala snagu da postane hit. Mislim da smo pogodili žicu, vrijeme će pokazati gdje će se najviše puštati. Na ovom projektu koji će sigurno naći put do publike u cijelom regionu imao sam PAM Crne Gore koji je zadužen za zaštitu autorskih prava – kaže Esad Merulić. 

Kada je riječ o planovima sve je još neizvjesno zbog koronavirusa. 

– Kada su u pitanju nastupi i koncerti sve je neizvjesno. Prema sadašnjoj situaciji neće biti ni  novogodišnjih nastupa. Ova pauza je jedan veliki udarac za muziku u cijelom svijetu. Kod nas na Balkanu to je posebno izraženo. Ipak, ništa nemamo od kukanja i moramo i dalje nastaviti pisati i snimati. To publika od nas očekuje. Do kraja godine planiram izbaciti još jednu pjesmu, a na proljeće jednu baladu – kaže Merulić.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.