x

Slovenac stradao protiv Miamija

ESPN: Dončić pretrpio samo umjerenu povredu desnog zgloba

Slovenski košarkaš i trenutno jedna od prvih zvijezda NBA lige Luka Dončić povrijedio se sinoć u susretu njegovog Dallasa protiv Miami Heata, ali čini se da nije u pitanju ništa ozbiljno.

Dončić je nakon samo minut i pol košarke izvrnuo zglob desne noge nakon što je nezgodno stao na nogu jednog igrača Miamija i odmah je napustio teren.

Zbog toga što je povreda izgledala jako ružno i što je Dončić s bolnom grimasom napustio parket navijači su bili vrlo zabrinuti, ali iz Dallasa nakon meča poručuju kako postoji nada da nije ništa ozbiljno u pitanju.

"Nadamo se da nije ništa ozbiljno", kazao je trener Mavsa Rick Carlisle koji poručuje da ne očekuje da će Dončić biti spreman za ponedjeljak navečer i gostovanje kod Milwaukee Bucksa. "To je sve što za sada imam reći", dodao je on.

Inače, ESPN otkriva kako je rendgenski snimak kojeg je Dončić napravio odmah po izlasku s parketa bio negativan što su dobre vijesti za klub. Također, dodaje se da je u pitanju umjerena povreda desnog zgloba.

Dončić po izlasku iz dvorane nije želio govoriti za medije, ali je zato pred kamere stao njegov saigrač Tim Hardaway koji je sinoć u porazu svog tima ubacio 28 poena.

"Luka je očigledno veliki, veliki dio ovog tima. Nije ga lako vidjeti u ovakvom stanju. Ipak, nadam se da će se vratiti brzo", poručio je on.

Inače, Dončić je do trenutka povrede bio na prosjeku od 30 poena, 10 skokova i devet asistencija po meču i u trci za MVP titulu nalazio se na drugoj poziciji, odmah iza Giannisa Antetokunmpa s kojim je u posljednjeak navečer trebao imati duel.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.