x

Izabranici Mladena Krstajića dobri na otvaranju prvenstva

Eurogol Kolarova za pobjedu Srbije protiv Kostarike

Reprezentacija Srbije upisala je danas pobjedu protiv Kostarike u okviru grupe E Svjetskog prvenstva rezultatom 1:0. 

Naše komšije su odigrale veoma dobru utakmicu i izgledali su kao mnogo bolji tim od onog kojeg smo gledali u pripremnim utakmicama. Na kraju su do pobjede stigli golom Aleksandra Kolarova.

Uvodne minute utakmice protekle su u izjednačenoj igri sa obje strane, a prvu šansu i to dobru imala je Kostarika u 12. minuti kada je Gonzalez pokušao glavom nakon što ga je odbrana Srbije potpuno zaboravila. Ipak, fudbaler Kostarike je bio prilično neprecizan.


Poslije toga Srbije je preuzela inicijativu i imala nekoliko solidnih situacija pred golom Kostarike. Ivanović je u 15. minuti sjajno prošao po desnoj strani i ubacio ka Mitroviću, ali Keylor Navas je sjajno spasio svoj gol. Nekoliko minuta kasnije pokušao je Sergej Milinković-Savić, ali Navas je opet siguran. Srbija je imala inicijativu do kraja prvog dijela, ali rezultat je ostao nepromijenjen.


Srbija je u drugo poluvrijeme ponovo ušla bolje, a prvi je zaprijetio Aleksandar Mitrović. Ipak, Keylor Navas je ponovo pokazao zašto brani za Reral Madrid. Samo šest minuta kasnije, tačnije u 56. minuti, ni Navas nije pomogao Kostarikancima. Kolarov je fantastično šutirao iz slobodnjaka i pogodio same rašlje gola Kostarike za vodstvo svog tima. Bit će to jedan od najljepših golova na prvenstvu, sasvim sigurno.


Nakon vodstva, Srbija se povukla i Kostarika je preuzela inicijativu. Imali su Kostarikanci nekoliko solidnih pozicija, ali do gola nisu mogli. Kasnije se Srbija uspjela osloboditi pritiska i do kraja je bez većih problema zadržala stečenu prednost i slavila pobjedu.


Naše komšije imaju tri boda u grupi E, dok će Kostarika na bodove još sačekati. Drugi meč ove grupe večeras igraju Brazil i Švicarska.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.