x

vremenska prognoza

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima!

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. U Hercegovini je moguća grmljavina. Više padavina se očekuje na jugozapadu Bosne i u većem dijelu Hercegovine. Vjetar u Bosni slab, a u Hercegovini umjeren do pojačan uglavnom južni i jugozapadni.

Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 10 do 14 stepeni.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Jutarnja temperatura oko 1, a dnevna oko 4 stepena.


U ponedjeljak, 06.12.2021., pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. U jutarnjim satima i prije podne kiša u nizinama istočne i centralne Bosne, a u višim područjima i na planinama se očekuje snijeg. Poslije podne i tokom noći u nizinama centrale i istočne Bosne je moguća susnježica ili snijeg. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 8, a dnevna od 1 do 5, na jugu od 7 do 11 stepeni.


U utorak, 07.12.2021., pretežno oblačno vrijeme. Djelimično razvedravanje prema kraju dana. U centralnim i istočnim područjima Bosne, veći dio dana, povremeno sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 5, a dnevna od -1 do 5, na jugu do 9 stepeni.


U srijedu, 08.12.2021., pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu do 3, a dnevna od 0 do 6, na jugu do 9 stepeni.

.

.

.

.

Izvor: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.