x

Evo šta je policija pronašla kod ubice Edina Gačića!

Policijski službenici i dva tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo završili su uviđaj kasno sinoć u Košćanu u blizini Hadžića gdje je nakon višednevne potrage likvidiran ubica Edin Gačić. Kako saznajemo, bio je izuzetno dobro opremljen i naoružan kada je ušao u razmjenu vatre s policijom.

"Policajci i tužioci radili su u otežanim uvjetima zbog jakog snijega, nepristupačnog terena i mraka. Uviđajna ekipa morala se pješke penjati strmovitim putem prekrivenim snijegom 45 minuta od mosta gdje su parkirali vozila u Lepenici. Tijelo je pogrebnim kolima prevezeno u prosekturu Bare nakon što su ga snijeli s lokacije udaljene kilometar i po od putne komunikacije", kazala je za Klix.ba glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.


Kako Klix.ba saznaje iz pouzdanih izvora, ubica Edin Gačić bio je izuzetno dobro opremljen i naoružan u razmjeni vatre s policijom. Na sebi je imao vunu kojom se štitio od hladnoće u zemunici u kojoj je boravio, a u obračunu s policijom na koju je pucao koristio je pušku tzv. šmajser te pištolj koji je uzeo od policajca Mahira Begića kojeg je ubio.

Količina municije i čahura pronađenih kod njega nakon što je likvidiran ukazuje da je bio izuzetno dobro opremljen te da se evidentno pripremao za ovaj krvavi pohod.

Tokom dana bit će izdata naredba za izvršenje obdukcije tijela kako bi se utvrdilo od kojih povreda je preminuo, a kako bi slučaj bio zaključen. Istraga će biti obustavljena s obzirom na to da je osumnjičeni ubijen.


Podsjetimo, višestrukog ubicu Edina Gačića likvidarali su jučer poslije 16 sati pripadnici Sektora za specijalnu podršku MUP-a KS. Nakon što su ga pronašli došlo je do razmjene vatre u kojoj je jedan policijski službenik zadobio lakše povrede.


Mještanima sela Suhodol, Lokve i Toplice je laknulo jer noćima nisu mogli spavati zbog straha za sigurnost svoje djece.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.