x

Zvanično je saopšteno

Evrovizija se definitivno neće održati u Ukrajini: Evo koja zemlja će biti domaćin takmičenja!

Pjesma Evrovizije će se naredne godine održati u Velikoj Britaniji umjesto u Ukrajini. Naime, organizatori ovog muzičkog takmičenja donijeli su ovu odluku jer smatraju da ne postoje uslovi za održavanje takmičenja u Ukrajini, koja je pobijedila ove godine, budući da ruska invazija i dalje traje.

Ovom odlukom, Velika Britanija će prvi put biti domaćin Evrovizije za 24 godine, mada se još uvijek ne zna u kom gradu će se takmičenje održati. Glavni kandidati su, prema šuškanjima, Mančester ili Glazgov.

Podsjetimo, ove godine ukrajinski bend "Kalush Orchestra" pobijedio je na Evroviziji u Torinu pjesmom Stefanija.


Učesnik iz Velike Britanije Sem Rajder je takođe oduševio publiku pjesmom "Space Man". Talenat TikTok zvijezde ga je doveo do drugog mjesta. Po tradiciji, Evrovizija bi sljedeće godine trebalo da bude održana u Ukrajini. Ali zbog ruskog rata, održavanje globalnog muzičkog spektakla neće biti moguće.


Ukrajina je ranije osudila odluku da joj se oduzme domaćinstvo sljedeće godine, donesenu zbog ruske invazije, a odlazeći britanski premijer Boris Džonson je tada rekao da bi Ukrajina trebalo da bude domaćin.

Međutim, sada je i zvanično - Evrovizija se 2023. godine održava u Velikoj Britaniji.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.