x

F1 i NBA partneri za VN SAD-a i 75. sezonu američke košarke

Premier klasa motorsporta i američka košarka su najavili partnerstvo za sadržaj i promociju za proslavu Velike nagrade Sjedinjenih Država i 75. sezonu najjače košarke u svijetu.

Formula 1 i Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) jučer su najavili prvo partnerstvo za sadržaj i aktivaciju kako bi okupili široke, globalne navijačke baze NBA i Formule 1 u proslavi 75. godišnjice NBA lige i povratku F1 u SAD.

U znak proslave partnerstva sa sadržajem uoči utrke u Austinu i 75. sezoni NBA, na platformama društvenih mreža NBA i F1 bit će objavljene ekskluzivne slike s bolidima F1 u prilagođenim bojama koje predstavljaju svih 30 NBA timova.


Prvih 10 bolida koji će prikazati središnje i pacifičke divizije već su ugledali svjetlo dana.

Timovi Formule 1 će se boriti izvan staze, u izazovu za slobodna bacanja na pola košarkaškog terena s 75. godišnjicom NBA, a u sklopu staze u Austinu.


NBA legende će trenirati vozače dok se međusobno takmiče kako bi osigurali da pogode što je moguće više koševa – imaju pravo izvesti 10 slobodnih bacanja (šuteva), a tim koji pobijedi će pripasti 20.000 dolara koje će donirati dobrotvornoj organizaciji po svom izboru.

Trkački vikend pod nazivom FORMULA 1 ARAMCO VAN PRIX UNITED STATES GRAND PRIX 2021. će se održati od 22. do 24. oktobra u Ostinu, a bolidi Formule 1 se vraćaju na kultnu stazu nakon dvogodišnje pauze.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.