x

Remi u derbiju

Fantastičan meč na Tušnju: FK Tuzla City i FK Željezničar podijelili bodove

Tuzla City i Željezničar su u derbiju 11. kola Premijer lige BiH remizirali na Tušnju. Konačan rezultat bio je 2:2.

Odlično prvo poluvrijeme donijelo je bolju igru Željezničara, ali je Tuzla City prvi stigao do vodstva u ovom meču.

Igrala se 11. minuta meča. Nermin Crnkić prolazi pored dvojice igrača Plavih i matira Erića za prednost domaćeg tima od 1:0.

Ipak, radost domaćih navijača trajala je samo četiri minute. Odličnu akciju Plavih sa Grbavice završava Sulejman Krpić pogotkom za 1:1.

Do kraja prvog poluvremena Željezničar je propustio nekoliko fantastičnih šansi, a što je ostalo 1:1 domaći mogu zahvaliti fantastičnom golmanu Nevresu Fejziću.

Dva puta je Fejzić maestralno odbranio udarce Ermina Zeca pod samu prečku, a zatim je i zaustavio pokušaj Sulejmana Krpića, pa se na odmor otišlo rezultatom 1:1.

U nastavku je prvi prijetio domaći tim preko Crnkića, no Erić lagano brano. Zatim je na drugoj strani veliku šansu imao Veselinović. Međutim, igrač gostiju je promašio prazan gol sa dva metra.

Kazna je stigla u 57. minuti meča. Erić je ispao nakon kornera, grešku koristi Kojić i pogađa za prednost Tuzle od 2:1.

Imao je potom domaći tim šansu iz kontri da završi posao, ali je Crnkić bio sebičan. Zatim je i Ubiparip stvorio dobru šansu za Šarčevića, no ovaj ne prati akciju.

A onda u 77. minuti gosti dobijaju penal nakon duela Zlatkovića i Ramovića. Odgovornost je preuzeo Krpić i pogodio je za 2:2.

Imao je Tuzla City u 90. minuti veliku šansu za pobjedu. Vojo Ubiparip je spektakularnim šutem sa 30 metara pogodio prečku i na kraju je susret okončan rezultatom 2:2.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.