x

FEDU: Bajka za djecu i odrasle izazvala ovacije u BKC-u! (GALERIJA)

U sklopu Takmičarskog programa 4. Festivala dječije umjetnosti u petak, 04. maja naša djeca i svi zainteresirani mogli su pogledati potpuno besplatno izvanrednu predstavu «Princezin rođendan».

Pozorište za djecu Kragujevac došlo je ove godine na FEDU sa fantastičnom predstavom! Bajkom koja ostavlja bez daha i djecu i odrasle! Nastala prema djelu ekstravagantnog Oscara Wildea «Infantin rođendan» - ova nas priča potpuno uvodi u čaroliju koju muti materijalni svijet.

Ovo je priča o kraju djetinjstva i početku sazrijevanja. Priča o pretvaranju jednog djeteta u grubog tiranina. Opraštajući se od djetinjstva, Princeza se pretvara u bezdušno, dvolično i cinično stvorenje.

Jedna tužna, duboka, pronicljiva i razotkrivajuća priča koja nam nudi saznanja o tome koliko su važne moralne i duhovne vrijednosti u životu. U isto vrijeme ovo je i priča o iskrenoj i čistoj ljubavi koja biva ubijena nadmenošću, cinizmom i surovošću. Predstava «Princezin rođendan» nas opominje da se djeca rastući pretvaraju u odraz onih u čijem su okruženju odrasli.


Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.