x

Remi u Monchengladbachu

Fenomenalan meč Borussije i Bayerna, Sommer pravio čuda na golu

Borussia i Bayern remizirali su (1:1) u Monchengladbachu u susretu 1. kola Bundeslige.

Oba tima su u novu sezonu ušla sa novim trenerima. Julian Nagelsmann je preuzeo Bayern, Adi Hutter Borussiju, a na njihovom debiju u Bundesligi navijači su imali šta da vide.

Borussia odlično otvara meč. Pritisli su šampiona od prve minute, a u 10. su stigli do vodstva od 1:0. Strijelac je Plea.

Bayern se potom budi. Stvorio je tim Juliana Nagelsmanna nekoliko šansi, no Yann Sommer je bio čudesan na golu domaćeg tima.


Međutim, ni sjajni Švicarac nije mogao sve odbraniti. Bayern u finišu prvog poluvremena, tačnije u 42. minuti dolazi do gola, a za 1:1 pogađa Robert Lewandowski.

Nastavak donosi bolju igru Bayerna. Njemački prvak je upalio motore, ali Sommer je na golu bio čudesan i ponovo je zaustavljao napadače Bayerna.

Imao je i Neuer također odličnih odbrana jer je i Borussia znala veoma dobro zaprijetiti i bilo je zaista nevjerovatno da je na semaforu još dugo stajao rezultat 1:1.


Veliku šansu za domaće u 76. minuti propustio je Marcus Thuram, imali su domaći potom još nekoliko opasnih situacija, a tražili su i penal nakon duela Thuama i Upamecana.

Na kraju pobjednika u ovom meču nije bilo. Ostalo je 1:1, iako je Kimmich imao zicer u 95. minuti za pobjedu. Ova utakmica nam je pokazala da bismo u novoj sezoni mogli gledati zaista sjajan fudbal u Njemačkoj.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.