x

Fenomenalne vijesti za bh. sport stižu iz Jakarte

Mladi bosanskohercegovački karatisti Hamza Turulja i Rijad Džuho osvojili su zlatne medalje na prestižnom turniru Karate 1 Serije u Jakarti.

Lijepe vijesti za bosanskohercegovački sport danas dolaze iz daleke Indonezije, odnosno iz Jakarte. Naime, bosanskohercegovački karatisti Hamza Turulja i Rijad Džuho okitili su se zlatnim medaljama na jednom od najprestižnijih karate turnira - Karate 1 Serija Jakarta 2022.

Iako su u daleku Jakartu otputovali bez trenerskog tima, naši mladi karatisti iz Karate kluba Okinawa još jednom su pokazali svoj kvalitet i uspjeli su da osvoje zlatne medalje, što je rezultat za svaki respekt, pogotovo ukoliko se uzme u obzir ulaganja u ovaj sport u našoj domovini.


Na putu do finala u kategoriji 84+ kg mladi Džuho je pobijedio predstavnike Kazahstana, Indonezije, Ukrajine i Indije, a u najvažnijem duelu snage je odmjerio sa Japancem Fumiya Yoshimurom. Iako je Japanac u borbu ušao kao favorit bosanskohercegovački predstavnik je uspio pobijediti.

S druge strane u kategoriji -75 kg Hamza Turulja je do finala redom bio bolji od Sunil Reddy Gokula (Indija), Enesa Buluta (Turska), Shunji Suzukija (Japan), Hsu Wei-Chuna (Kineski Taipei) i Oleksandra Karasa (Ukrajina).


U finalnoj borbi član Karate kluba Okinawa savladao je Mohameda Abudabousa, predstavnika Libije.

Ovaj sjajan rezultat na težini još više dobija kada se zna da su naši karatisti otputovali na turnir bez trenera. No, i pored toga ukupno su ostvarili 11 pobjeda što je rezultat za svaki respekt.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.