x

Završni masters u Londonu

Fenomenalni Tsitsipas pobijedio Zvereva i plasirao se u polufinale

Grčki teniser Stefanos Tsitsipas plasirao se u polufinale Završnog mastersa u Londonu nakon što je večeras lako pobijedio Alexandera Zvereva sa 2:0 u setovima.

Bio je ovo meč 2. kola grupne faze u koji su obojica ušli sa omjerom 2-0, a iz kojeg Tsitsipas izlazi kao polufinalist, dok Zverevu slijedi dosta muke u posljednjem kolu kako bi mu se pridružio.

Iako se od ovog meča očekivala velika borba, to se ipak nije desilo, već je Grk lako pobijedio Nijemca i to za tek nešto više od sat vremena tenisa.

Bilo je ravnopravno samo do rezultata 3:3 u prvom setu, a poslije toga većina stvari odlazi na stranu Grka. Tsitsipas dobija prvi set sa 6:3, da bi odmah na početku drugog otišao do prednosti od 4:1 i bilo je jasno da će se Zverev teško vratiti. Na kraju je Tsitsipas dobio drugi set sa 6:2 te prošao u polufinale.

On u ovoj grupi sada ima omjer 2-0 uz set količnih 4-0, dok je Zverev sada na omjeru od 1-1, baš kao i Nadal. Medvedev je posljednji u grupi s omjerom 0-2. U posljednjem kolu Zverev igra protiv Medvedeva, a Tsitsipas protiv Nadala.


(Sport Sport)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Volim ovaj tim. Ljudi, izvinjavam se na napretku, upravo sam razgovarao o tim momcima, želim da upoznam vaše, pišite mi ovdje--- http://bosna.lco.jp