x

Ferari sprema novi motor za Veliku nagradu Španije

Ferari očajnički želi da prekine dominaciju Mercedesa, pa samim tim donose novi motor svojim vozačima i to dvije trke prije nego što je to bilo predviđeno.

Mercedes je ostvario dvostruku pobjedu na sve četiri trke ove sezone, a Ferari je tokom tih trka bio konstantan jedino u problemima, kako mehaničkim i elektronskim tako i vozačkim.

Novi motor koji će Fetel i Lekler imati u svojim bolidima koristiće potpuno nov sistem za gorivo koji će donijeti bolji performans, a očekuje se i poboljšanje na aerodinamici, pa je šef Ferarija Matija Binoto rekao kako čitav tim grize da bi bio što bolji.

"Ljudi u Ferariju su se prilično potrudili kako bi donijeli rješenja u vidu poboljšanja rezultata ekipe. Trenutno zaostajemo za Mercedesom u šampionatu, ali imamo šansu da ih stignemo, što znači da će novi dijelovi na našim bolidima itekako biti od koristi i možemo reći da su ključ ove sezone", rekao je Matija Binoto.

Ferarijev najbolji rezultat ove sezone je treća pozicija – dvije koje je ostvario Sebastijan Fetel u Kini i Azerbejdžanu i jedna za Šarla Leklera u Bahreinu. Ipak, Lekler je bio na korak od pobjede u Bahreinu, sve dok nije došlo do kratkog spoja na jednom od cilindra, pa je uz pomoć "sejfti kara" ipak zadržao mjesto na pobjedničkom postolju.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.