x

Ferrari čeka odluku o Maxu pa mijenja pristup?!

Charles Leclerc i Carlos Sainz kažu da planiraju promijeniti svoj pristup utrkivanju ukoliko incident između Maxa Verstappena i Lewisa Hamiltona u Brazilu prođe nekažnjeno nakon što je Mercedes tražio FIA-u da ponovno razmotri sudačku odluku zbog pojave novoga dokaza.

Verstappen je kasnim kočenjem prisilio Hamiltona da izađe van staze u četvrtom zavoju na Interlagosu, a suci su procijenili da nema potrebe za daljnjom istragom iako nisu imali na raspolaganju snimku s Verstappenova bolida, donosi MAXF1.net.

Kad se snimka pojavila Mercedes je iskoristio pravo da zatraži ponovno razmatranje sudačke odluke, a dok očekujemo ishod njihovoga saslušanja drugi vozači također su dali svoje mišljenje.

Vettel je rekao da smatra da ponovno razmatranje nije potrebno, baš kao i Alonso koji vjeruje da nema smisla da se Verstappena naknadno kažnjava, a Ferrarijevi vozači kažu da je jedino što ih zanima smije li se i u budućnosti tako žestoko braniti pozicija i pritom izgurati van staze vozača s vanjske strane zavoja.

Leclerc je 2019. u Austriji bio žrtva Verstappenove vožnje koji ga je izgurao van staze na kočenju za treći zavoj i odjurio do pobjede, a nakon toga je FIA dopustila žešće utrkivanje što je Leclerc iskoristio već na idućoj utrci na Silverstoneu.


“Čim sam znao da Max nije dobio kaznu u Austriji, došao sam na Silverstone i promijenio svoju vožnju”, rekao je Leclerc.

“Mislim da je to slučaj za svakoga vozača, uvijek pokušavamo utrkivati se na granici onoga što je dopušteno. A to je ono što ću učiniti ako su ovakve stvari dopuštene.”

“Austrija je bila nešto drukčija situacija i nakon toga smo se mogli nešto žešće utrkivati, što mislim da je dobro za F1. Ovo je druga situacija, ostavit ću sucima da vidim što misle.”

“Iskreno, ne marim za ishod. Ali kao vozač želite jasno znati što je dozvoljeno, to je jedino što mi je važno. Ako je to dozvoljeno onda će pretjecanja s vanjske strane biti jako teško izvediva. Koji god ishod bio, prilagodit ću svoju vožnju tome.”


“Vozač koristi svaku priliku da ostvari svoju prednost, ako ovo ne bude kažnjeno i ako budem u sličnoj situaciji onda znam da mogu učiniti nešto slično”, dodao je Sainz.

“Mislim da bolid s unutarnje strane uvijek ima preferenciju i sposobnost da izgura drugi bolid široko, ali ako i bolid s unutarnje strane ode široko, to je ono što trebamo razjasniti.”

“U posljednje vrijeme sve je više takvih slučajeva Ali ako pogledate unatrag, primjerice Austriju ove godine, onda neke stvari treba razjasniti jer smo tamo imali slične situacije [Norris protiv Pereza i Perez protiv Leclerca]. Siguran sam da ćemo na vozačkim sastancima raspraviti oko tih stvari.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.