x

Ferrari: Naš glavni cilj nije pobijediti McLaren

Ferrarijev F1 šef Mattia Binotto kaže da glavni Ferrarijev cilj za ovu sezonu nije pobijediti McLaren u borbi za treće mjesto nego se žele pobrinuti da napreduju kao momčad i budu što bolji u budućnosti.

Nakon teške prošle sezone koju su završili na šestom mjestu u poretku konstruktora, Ferrari je ove godine uzvratio s puno boljim bolidom i snažnijom pogonskom jedinicom što ih je dovelo u vrh sredine poretka u kojoj se bore s McLarenom, donosi MAXF1.net.

U sedam od osam kvalifikacija ove sezone Ferrari je bio brži od McLarena, osim na prošloj utrci u Štajerskoj, ali McLaren je u prosjeku bio jači u utrkama, posebno na stazama gdje je jače izražena potrošnja guma.

Ferrari je imao vrhunac performansi na dvije ulične staze u Monaku i Azerbajdžanu gdje je Leclerc osigurao pole position, ali u te dvije utrke ostvarili su samo jedno postolje sa Sainzom u Monaku.

“Koliko nam je važno osvojiti više bodova od McLarena? Nije važno”, rekao je Binotto.


“Možda vas to iznenađuje. Ali kao što sam rekao na početku sezone, naši glavni ciljevi su pobrinuti se da napredujemo kao momčad s pogledom na iduće godine i sezone. Želimo biti bolji u svakom području i učiti iz grešaka, kao što je to bio slučaj u Francuskoj.”

“Jasno je da treće mjesto može biti cilj, ali nije glavni cilj. Glavni je, kao što sam već rekao, da napredujemo kao momčad i budemo bolji u budućnosti. U tom smislu je sjajno što smo nadoknadili četiri boda u poretku konstruktora [na VN Štajerske], ali to nije naš prvi cilj ove sezone.”

“Jako sam ponosan načinom na koji se naši vozači uklapaju u momčad, kako se ponašaju i voze.”

Binotto je upozorio da bolji nastup Ferrarija u Austriji u odnosu na Francusku, gdje su zbog prevelike potrošnje guma ostali bez bodova, ne znači da više neće imati problema s gumama ove sezone.


“Nismo u potpunosti ispravili probleme iz Francuske gdje smo mogli učiniti nekoliko stvari drukčije, ali općenito, bolid ima neke slabosti koje ovdje [u Štajerskoj] niste vidjeli, a kad ćemo ići na Silverstone to bi opet mogla biti teška staza za nas. Ali nema sumnje da će biti bolja od Francuske [Pirelli donosi stupanj tvrđe gume na Silverstone u odnosu na Paul Ricard].”

Binotto se osvrnuo i na neobičan trend na posljednjoj utrci u kojoj se Ferrari kvalificirao na 7. i 12. mjesto dok su u utrci završili 6. i 7., a na prethodnim utrkama obično bilo obrnuto.

“Općenito smo sretni, ali kvalifikacije su trebale biti bolje.”

“Ali imamo novu priliku na istoj stazi kako bismo to pokušali riješiti. Još jednom, momčad će zajedno raditi kako bi pokušali razumjeti kako bismo mogli poboljšati svoju brzinu u kvalifikacijama. Ali općenito, možemo biti sretni.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.