x

Ferrari: Nismo zabrinuti brzinom Mercedesova razvoja

Šef Ferrarijeve F1 momčadi Mattia Binotto kaže da nije zabrinut što ih je Mercedes sustigao u posljednjoj trećini sezone jer su ranije prestali s razvojem svoga bolida i ranije se prebacili na razvoj bolida za 2023.

Ferrari je sezonu započeo s najbržim bolidom, ali Red Bull je u drugom dijelu sezone bio sve brži i imao prednost nad Ferrarijem, posebno u utrkama gdje im je pomogla manja potrošnja guma i veća brzina na pravcima, piše MAXF1.net.

Ali Ferrariju na posljednjih nekoliko utrka prijeti i Mercedes koji je sezonu započeo daleko iza Ferrarija i Red Bulla, što je zasluga intenzivnoga razvoja problematičnoga bolida F1 W13.

Najgore izdanje ove sezone Ferrari je pokazao u Meksiku gdje su završili oko minute iza pobjednika Verstappena, ali i više od 40 sekundi iza Hamiltona kao bržega vozača Mercedesa.

“Mercedes se vraća jer su bolid razvijali puno više od nas,” rekao je Binotto nakon VN Meksika.


“Znamo da smo prilično rano prestali s razvojem bolida kako bismo se usredotočili na 2023. Tako da nisam previše zabrinut brzinom Mercedesova razvoja jer znam kad smo mi prestali razvijati svoj bolid.”

Red Bull je u nizu od devet pobjeda zaredom nakon poraza od Ferrarija u Austriji, a Verstappen je slavio na osam od tih devet utrka dok je Perez pobijedio u Singapuru.

“Ako pogledamo posljednje utrke, nismo uvijek bili sjajni, ali u Singapuru mislim da smo bili prilično konkurentni,” rekao je Binotto.


“U Japanu po mokrom nismo bili tako brzi, ali nije bila drama, pogotovo u kvalifikacijama. U Austinu mislim da smo bili jako konkurentni u kvalifikacijama, ali ne koliko bismo htjeli u utrci.”

“U Meksiku smo bili puno gori, ali ne mislim da je to trend jer smo bili konkurentni u Singapuru, Japan nije bio tako loš, u SAD-u smo imali dobre kvalifikacije.”

“Ali moramo prvo analizirati što se događa i koji je bio glavni problem u Meksiku, pokušati se barem vratiti na razinu konkurentnosti za posljednje dvije utrke, uključujući Sao Paolo.”

Ferrari brani 40 bodova prednosti ispred Mercedesa uoči posljednje dvije utrke sezone u Brazilu i Abu Dhabiju u kojima se može osvojiti 103 boda jer se za sprint utrku u Brazilu može osvojiti dodatnih 15 bodova u slučaju dvostruke pobjede.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.