x

Ferrari očekuje bolji rezultat od McLarena u Meksiku

Šef Ferrarija, Mattia Binotto je uvjeren da će Meksiko bolje odgovarati njihovom SF21 nego McLarenovom MCL35M bolidu.

Binotto tvrdi da će ovog vikenda koristiti mnogo downforcea, a napominje da su njihove sjajne performanse u Ostinu jasan primjer napretka koji je ostvaren tokom ove godine.

Ferrari i McLaren u Meksiko stižu sa 3,5 boda razlike u korist momčadi iz Vokinga, no u posljednje tri utrke talijanska ekipa je nadmašila svog glavnog konkurenta.

Pored toga, Binotto je optimističan po pitanju Meksika, a vjeruje da je to staza na kojoj mogu bolje odraditi posao od McLarena, jer će morati voziti sa mnogo downforcea.


"U Meksiku idemo s maksimalnom downforceom, jer je to staza na kojoj je snaga (pogonske jedinice) manje važna. Iako još uvijek postoji razlika u snazi ​​sa Mercedesom, mislim da nam Meksiko može više koristiti u odnosu na ono što smo vidjeli u Ostinu", pojašnjava Binotto.

S druge strane, Binotto je podsjetio na sjajne performanse SF21 bolida u Ostinu, stazi koja je više odgovarala McLarenu. Charles Leclerc je bio "najbolji od ostalih", a Carlos Sainz je također osvojio više bodova od jednog od njihovih direktnih rivala.

Poboljšanje pogonske jedinice je bio jedan od ključeva Ferrarijevog napretka i sigurno je da je momentum na strani tima iz Maranela.


"Opšte govoreći, McLaren je bio vrlo konkurentan u srednjim i brzim zavojima, a to je bio slučaj u Ostinu. Imajte na umu, ako pogledate kompletne performanse vikenda, bili smo ispred njih, posebno u kvalifikacijama. Šarl je također bio pola sekunde brži od Rikiarda, a završio je utrku s 25 sekundi prednosti".

"Sve u svemu, mislim da smo bili očigledno brži na stazi koja na prvi pogled nije pogodovala našem bolidu – tako da sam vrlo zadovoljan napretkom koji smo napravili u posljednjih nekoliko utrka, a pogonska jedinica je također pomogla u kvalifikacijama i utrci. Naše samopouzdanje je poraslo u ovom posljednjem dijelu godine", zaključio je Binoto.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.