x

Ferrari otkrio zašto je Sainz morao odustati u prvom krugu

Ferrari je otkrio zašto je njihov vozač Carlos Sainz morao odustati već u prvom krugu nakon relativno blagoga kontakta s Mercedesovim vozačem Georgeom Russellom dok je Fernando Alonso kasnije uspio završiti utrku nakon puno ozbiljnijega sudara.

Sainz je u subotu osigurao treći pole position ove sezone nakon Silverstonea i Belgije, ali je prvi puta bio najbrži u kvalifikacijama u suhim uvjetima – na Silverstoneu je bio najbrži po kiši, a u Belgiji je najbrži bio Verstappen dok je Sainz startao prvi zbog Verstappenove kazne zbog promjene motora, donosi MAXf1.net.

Ali Sainzovo vodstvo nije dugo trajalo jer ga je Verstappen prestigao već nakon dvadesetak metara zahvaljujući puno boljem startu, a Španjolac se nakon toga pokušao usredotočiti na izlaz iz prvoga zavoja kada ga je pogodio Russell u Mercedesu.


Iako je brzina kontakta bila vrlo mala za F1 pojmove, ispod 100 km/h, pozicija u koju je Russell pogodio Sainza značila je da je Ferrarijev vozač morao odustati već nakon jednoga kruga iako je uspio doći do boksa.

Russell je Sainza prednjim desnim kotačem svoga Mercedesa F1 W13 pogodio u lijevu bočnu stranicu Ferrarija F1-75, gdje se nalaze hladnjaci, što je dovelo do curenja vode u rashladnom sustavu pa Španjolac nije mogao nastaviti utrku.

“Nemam puno toga za reći danas,” rekao je razočarani Sainz koji se nakon VN SAD-a nalazi 16 bodova iza Russella u borbi za četvrto mjesto u poretku vozača.


“Pogodio me Mercedes u prvom zavoju dok sam se borio s Maxom. Uspio sam doći do boksa, ali bolid je bio previše oštećen da bih mogao nastaviti.”

“Osjećam da smo imali brzinu i da bi to bila zanimljiva utrka, ali preferiram gledati naprijed i usredotočiti se na Meksiko.”

“Ove sezone nije lako uhvatiti predah, ali nastavit ćemo se boriti do kraja.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.