x

Ferrari: Proizvodnja će i dalje biti manja od tražnje

Ferrari nije previše zainteresovan za povećanje godišnje produkcije, iako za to postoji prostor na tržištu.

Ferrari je jedan od 20-ak automobilskih brendova koju su odlučili da preskoče ovogodišnji auto-salon u Frankfurtu.

Umjesto toga, ovaj proizvođač supersportskih automobila održao je premijere svoja dva nova modela u Italiji, uoči početka frankfurtskog sajma.

Tokom prezentacije modela F8 Tributo Spider i 812 GTS, šef marketinga kompanije iz Maranela, Enriko Galijera, izjavio je za The Drive da će Ferrari uvijek proizvoditi manje vozila u odnosu na zahteve tržišta.

"Ferrari ostaje fokusiran na ekskluzivnost, a to što će kupci ponekad duže čekati na svoj automobil samo znači da će duže sanjariti o njemu", kazao je Galijera.


"Oni će zato više uživati u svom vozilu onog trenutka kada im bude isporučeno. Uvijek ćemo isporučivati bar jedan auto manje u odnosu na tražnju", simbolično je objasnio Enriko Galijera.

On je kazao i da je strategija kompanije da se zadovolje zahtjevi akcionara i da Ferrari izbacuju na tržište nove modele - prije nego povećanje proizvodnje postojećih modela, prenosi B92.


Inače, ova godina je značajna za italijanskog proizvođača jer je planirao da u 2019. lansira čak pet novih modela. Do sada su održane premijere Ferrarija F8 Tributo, SF90 Stradale, F8 Spider i 812 GTS.

Do kraja godine očekuje se još jedan novitet, ali za sada nije poznato o kakvom je automobilu riječ.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.