x

Ferrari slavi jubilej i predstavlja novi logo

Italijanski proizvođač kultnog statusa, a koji je fokusiran na razvoj egzotičnih automobila, Ferrari je najavio da će ova 2022. godina biti obilježena proslavom jubileja, odnosno 75. rođendana. Ta zgoda i lijep praznik će biti obilježeni prezentacijom novog i posebnog logotipa koji se stilom vezuje upravo za srećan povod koji smo naveli.

Sam grb Ferrarija je u videu ispod, dok je objavljen i u novinskom materijalu izdatom u čast obilježavanja jubileja proizvođača iz Maranella. Upravo u tom mjestu je čuveni Enco Ferrari otvorio svoju prvu malu fabriku tokom 1947. godine. Kao što možete vidjeti i na slici, broj 75 je centralni motiv novog amblema, uz naravno neizbježnog propetog konjića. Upisane su i važne godine u istoriji marke, to jest datum osnivanja kompanije i aktuelni trenutak (1947. – 2022).

U video klipu, montiranom također u čast jubileja, pojavljuje se i trenutni predsjednik kompanije Ferrari Džon Elkan, gdje izgovara prikladne riječi za datu zgodu, dok se istovremeno slaže, vjerovatno simbolišući godine koje prolaze, statua propetog konjića, u obliku ogromne slagalice.


"Poseban logotip smo osmisli i prezentujemo ga u veoma posebnoj godini. U pitanju je skulptura sačinjena od hiljada dijelova izrađenih ovdje u našoj fabrici. Simbolično, svaki komad je memorisano od strane jednog od mojih kolega u Ferrariju. Ta slika predstavlja simbol duha Ferrarija, onog koji dijelimo svi mi ovdje u Maranelu, i koji želimo da podijelimo s našim kupcima i obožavaocima razasutim svuda po svijetu", reče tom zgodom Elkan.

Zvanični video materijal je poslužio i kao oružje za promociju vrijednosti koje i sama marka želi da simbolizuje. Mislimo na strast, timski rad, ponos, izvrsnost… Uključene su i neizbježne riječi koje se mogu pripisati apeninskom brendu, a to su tradicija, inovacije, gordost i snovi.


Naposlijetku, koje riječi bi na više vjerodostojan način mogle opisati Ferrari. I sam osnivač kompanije, Enco Ferrari je jednom prilikom istakao: "Fabrike čine ljudi, mašine i zgrade. Ali, Ferrari je drugačiji. Mi smo sačinjeni samo od ljudi."


(Autorepublika)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.