Festival sporta “Sport Fest” u centru Safet Zajko

25.09.2020 12:00 Do 26.09.2020 20:00

Agencija “Hardino”, specijalizovana za multimediju i sport, i Udruženje građana za umjetnost, kulturu i sport ''Spektar'', nominovani od strane Federalnog ministarstva kulture i sporta za projekat Evropske sedmice sporta, organizovat će festival sporta pod nazivom ''Sport Fest'' u Sarajevu, u Centru Safet Zajko, od 25. do 26. septembra 2020. Godine. 

Sedmica sporta realizuje se diljem Evrope od 23. do 30. septembra sa sloganom #BeActive, a fokusira se na podizanje svijesti o zdravom životu i važnosti sporta i fizičke aktivnosti. 

Specijalni partner ovog događaja je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine.

Festival Sporta "Sport Fest" koncipiran je kao sajam sporta i sportskih aktivnosti, a sastojat će se od tri cjeline: 

1. praktičnog dijela - praktično predstavljanje više sportova

2. izložbeni dio - predstavljanje sportskih prodavnica, roba i usluga;

3. edukacijski dio - Forum sporta na kojem će se kroz predavanja stručnjaka iz sporta prenositi iskustva i znanja. 

Prvog dana festival na sportskim jedinicama predstavit će se atletika, nogomet, košarka,, američki fudbal, tenis, stoni tenis, odbojka, dok će se na centralnoj bini predstaviti taekwondo, gimnastika, zumba, fitness program Full body workout, Fitness program Body Fat burning, karate, judo i brazilska jiu jitsu. 

Drugog dana festivala u jutarnjim satima biće održano prvo kolo Atletske rekreativne lige koje organizuju AK Novi Grad i agencija Hardino. U popodnevnim satima na olimpijskom bazenu Otoka organizovat će se radionice za plivanje i vaterpolo, dok će u Centru Safet Zajko biti održan treći Forum sporta. 

Tema ovogodišnjeg Foruma sporta je sport prije, i za vrijeme pandemije, a učesnici će imati priliku da čuju predavanja iz projektnog menadžmenta, nutricionizma, psihologije, te organizacije i upravljanja u sportu. 

Sport Fest je namijenjen svima bez obzira na dob, spol ili tjelesnu pripremljenost. Ovom manifestacijom se želi potaknuti stanovništvo na bavljenje sportom i sportskim aktivnostima u svakodnevnom životu i doprinijeti izgradnji zdravih životnih stilova građana i građanki. Takođe, cilj organizatora je da kroz godišnja okupljanja sportista i poslovnih profesionalaca u sportskoj industriji, koji predstavljaju širok spektar timova, liga, agencija i korporativnih partnera,  omoguće profesionalcima bolju konekciju i networking sa klubovima i društvima.   

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj učesnika na ovom događaju je ograničen. Prema preporukama dežurnog epidemiologa i Zavoda za Javno zdravstvo na ulazu u Centar učesnicima Sport Festa dijelit će se maske, a obzirom da se čitav događaj realizuje na otvorenom moguće je poštovati propisane mjere o držanju distance. 

Više informacija možete pronaći na zvaničnom webu www.sportfest.ba  , facebook stranici https://www.facebook.com/sportfestba  ili putem emaila [email protected].


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.