x

Fiat ukida male automobile

Najnovija odluka Fiata iznenadiće sve, a najviše zaljubljenike u njihove minijature.

Posrnuli Fiat vapi za zamjenama u A segmentu. Panda i Fiat 500 su na tržištu više-manje neizmijenjeni duže od deset godina, a zamjena nema ni u najavama. Sve do sada, ali vijesti nisu najbolje. Naime, Fiat će zaista ponuditi zamjenu, ali u višem segmentu.

Njihova je procjena da je tržišno isplativije biti zastupljen u B segmentu, a ne u A segmentu u kojem su dosad bili prisutni, javlja Autonews Europe. Prevedeno to znači da će nasljednik Punta vjerovatno malo narasti te da će morati konkurisati modelima kao što su Ford Fiesta i novi Clio. S druge strane, Panda i 500 nemaju planiranu zamjenu, isčitava se iz riječi čelne osobe Fiata Majka Manlija.

"U vrlo bliskoj budućnosti vidjećete da se opet fokusiramo na velike serije i više kriterijuma, a to će uključivati odmak od segmenta mini automobila", rekao je Manli.

FCA je u trećem kvartalu ove godine generisao gubitak od 55 miliona evra, a Manli kao njihove najslabije tačke navodi upravo segment mini automobila, koji je prestar i donosi premalu zaradu.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.