x

Fiat značajno redukuje gamu u Velikoj Britaniji

Fiat će od jula obustaviti proces naručivanja za sve SUS modele bez elektrifikacije u Velikoj Britaniji. Dakle, od sedmog mjeseca ove godine, kupci u toj zemlji moći će da naruče isključivo elektrifikovana vozila brenda iz Torina.

Dakle, svi agregati koji nemaju ispomoć nekog vida elektromotora biće ukinuti za anglosaksonske potrošače.

"Ovo je ključni trenutak u našoj želji da obezbijedimo pristupačna i održiva rješenja za naše klijente", navodi Greg Tejlor, šef Fiata za Veliku Britaniju.


Suštinski, Fiatovi mališani Panda i 500 ostaju bez popularnog 1,2-litarskog benzinskog motora. Umjesto toga, biće dostupni samo sa 1,0-litarskim agregatom koji koristi sistem blagog hibrida.

Svi ostali modeli Fiata koji se nude u Velikoj Britaniji biće dostupni samo sa elektrifikovanim pogonskim sklopovima. Italijanski proizvođač ističe da će Tipo i 500X koristiti novi 1,5-litarski benzinac sa sistemom mikrohibrida, koji je u upotrebi i kod Alfinog Tonalea.


Čini se da je Fiatova gama u kontinentalnom dijelu Evrope (za sada) bezbjedna što se tiče ovakvih naglih poteza povodom "sječe knezova" odnosno masovnog ukidanja pogonskih jedinica. No, sasvim je sigurno da će i u ovim predjelima doći trenutak kada će ova marka značajno redukovati gamu SUS motora…


(AutoRepublika)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.