x

Fiesta SUV je Fordov odgovor na Nissan Juke

Američki Ford počeo je testiranja svog novog krosovera koji će zameniti već pomalo "zastareli" EcoSport. Novi Fordov mali SUV će biti baziran na Fiesti, a na tržištue se očekuje naredne godine.

Model koji još uvijek nema zvanično ime će se pridružiti Fiesti Active u Fordovoj postavi kompaktnih krosovera, a od njega se očekuje da nadoknadi nedostatke koje je imao aktuelni EcoSport tako što će ponuditi dodatni prostor u enterijeru i prtljažnom delu, uz premijum kabinu.

SUV baziran na Fiesti će imati veći klirens od Fieste Active uz siroviji izgled, pod haubom će imati najnovije Fordove agregate od 1,0-litarskog trocilindarskog EcoBoost turbo-benzinca, do dobro poznatog 1,5-litarskog četvorocilindarskog EcoBlue turbo-dizela, koji bi jedini mogao da dobije opcioni pogon na sva četiri točka.

Međutim, spekuliše se da bi Ford u ponudu mogao da uključi i 1,1-litarski atmosferac kao osnovni model kako bi niskom startnom cijenom privukao kupce.

Ford Fiesta SUV će pokušati da parira na tržištu kompaktnih krosovera modelima kao što su Nissan Juke i Renault Captur, ali će imati dodatnu konkurenciju kada Škoda lansira svoj treći suv koji je predstavljen kao koncept Vision X.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.