x

FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola širio pravu magiju dva dana u Sarajevu

FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola je na svom petom epskom globalnom putovanju tokom kojeg širi pravu magiju u 51 fudbalskoj zemlji, boravio dva dana u Sarajevu i Bosni i Hercegovini. Ujedno, bili smo prva evropska destinacija na ovogodišnjoj svjetskoj turneji originalnog FIFA World Cup™ trofeja.

Mjesto najcjenjenijem svjetskom fudbalskom trofeju je obezbijedila sarajevska Vijećnica, nakon što je izložen na Aerodromu Sarajevo tokom konferencije za medije. Putovanje trofeja Sarajevom se nastavilo gondolom prema Trebeviću sa žičarom a potom je postavljen u Vijećnicu kako bi se omogućilo da veliki broj ljubitelja i ljubiteljki fudbala dobije priliku za fotografisanje sa ovim najvažnijim simbolom fudbala ikad. Podijeljeno je svih 1500 karata za fotografisanje sa FIFA World Cup™ trofejom, kroz Coca-Cola app i aktivnosti u Coca-Cola Corneru.

”Čast mi je što smo imali priliku da ugostimo ovaj najznačajniji fudbalski simbol u našoj Vijećnici. Prava magija i prava pobjeda ovog izuzetnog projekta je broj mladih ljudi koji su u protekla dva dana došli u gradsku kuću. Želim da se posebno se zahvalim FIFA-i, Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine i Coca-Coli, društveno odgovornoj kompaniji sa kojom sa zadovoljstvom sarađujemo na ovim važnim projektima”, istakla je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić na završnom prijemu u Vijećnici.

Ambasadori FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola - Guilberto Silva i Faruk Hadžibegić su na opšte oduševljenje u Coca-Cola Corneru, drugog dana posjete odigrali utakmicu sa timovima Sportskih igara mladih i podijelili pravu magiju fudbala sa fanovima u Bosni i Hercegovini.

”Danas sam, nakon nekoliko godina bio u prilici, zajedno sa kolegom Farukom Hadžibegićem, da igram utakmicu sa mladim ljudima. I vratio sam se u mladost, ponovo sam igrao fudbal, ovo je oživjelo vrijeme kad sam bio dječak. Fudbal jeste prava magija, i hvala vam na ovoj prilici da ponovo zaigram fudbal. Putovao sam po cijelom svijetu i znam kako može da utiče i kakvu promjenu donosi trofej”, rekao je opraštajući se sa Sarajevom Gilberto Silva, ambasador FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola.

Ovo je druga turneja u režiji Coca-Cole i FIFA-e koja je na mapu najpoželjnijeg trofeja na svijetu stavila Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu. Ljubitelji i ljubiteljke fudbala su se radovali i u martu 2014. godine, kad je trofej Svjetskog prvenstva prvi put bio u Sarajevu.

FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola u Bosni i Hercegovini realizovan je u saradnji i uz podršku partnera - Aerodroma Sarajevo, Hisense, Hyundai i McDonald's.

FIFA World Cup™ trofej bio je izložen 17. i 18.5. u sarajevskoj Vijećnici, čime se završila turneja u Sarajevu.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.