x

LUKSUZNO ODMARALIŠTE

Filipini imaju najskuplji privatni otok na svijetu, može se iznajmiti za 100.000 dolara

Najskuplji privatni otok na svijetu nalazi se na otoku Banwa koji pripada Filipinima. Za jednu noć potrebno je izdvojiti 100.000 dolara s tim da gosti moraju rezervisati najmanje tri noći.

Ovaj otok na koji posjetioci mogu doći isključivo helikopterom, privatnim avionom ili hidroavionom udaljen je 2 sata od Manile, a posjetiocima je na raspolaganju 15 hektara zemljišta gdje mogu sudjelovati u tenisu, kajaku, odbojci na pijesku ili plivati u bistrim vodama Suluskog mora.

Izolovano odredište u jednom trenutku može posjetiti 48 osoba koje će biti smještene u jednoj od šest vila na plaži. Svaka vila ima privatnu palubu sa jacuzzijem, bazenom ili vrtnim apartmanima. Sve sobe imaju prozore od poda do stropa i gostima nude nevjerovatan pogled bujni tropski krajolik ili bijelu pješčanu plažu.

Većina hrane uzgojena je na ekološkoj farmi otoka Banwa. Gostima će biti ponuđena pomoć nutricioniste koji će im pomoći da izrade uravnotežene planove ishrane, a osim toga gosti se mogu pridružiti i kuharima koji su predvođeni slavnom kuharicom Nadedjom Bouachaom. Osim toga, ovaj otok posjeduje teretanu, studio za masaže, studio za pilates, teniski teren, stazu za trčanje i nogometno igralište. Sve to je uključeno u cijenu od 100.000 za noć s tim da gosti moraju rezervisati najmanje tri noći.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.