x

Zenica

Finska trenirala na Bilinom polju! (Galerija)

Reprezentacija Finske večeras je na Bilinom polju odradila posljednji trening uoči sutrašnjeg meča protiv selekcije Bosne i Hercegovine. Finci sutra žele da pruže dobru partiju, te da neporaženi napuste Zenicu.

Po onome što smo vidjeli na treningu, atmosfera u gostujućoj selekciji je na visokom nivou, te se svi nadaju da sutra mogu odigrati dobar meč i ispuniti cilj, a to je da neporaženi ostanu na Bilinom polju, što bi ih približilo plasmanu u baraž.

Finska reprezentacija prije dvije godine u Zenici je izgubila 4:1, a tada je BiH nastupila bez svog najboljeg igrača Edina Džeke. Gosti nisu davali nikakve bombastične izjave na press konferenciji, niti su otkrivali pojedinosti oko sutrašnjeg sastava.

Selektor Markk Canevra izuzetno respektuje BiH, ali je istakao i da su spremni za sve varijante u sutrašnjem meču.

BiH i Finska dosad su odigrali četiri utakmice, Bosna i Hercegovina je pobijedila u dva navrata, dok je Finska slavila jednom, a jedan meč je okončan neriješeno. Prva utakmica u Finskoj u okviru ovih kvalifikacija je završena rezultatom 2:2, a strijelci su bili Pukki u dva navrata za Finsku, te Pjanić i Stevanović za BiH.

.

.

.

.

.

Foto: Pahuljko

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.