x

potpisan ugovor

FK Sarajevo od danas zvanično upravlja stadionom Asim Ferhatović Hase! (Foto)

FK Sarajevo i Općina Centar potpisali su danas na Koševu ugovor o zakupu nad Olimpijskim stadionom "Asim Ferhatović Hase".

Ugovor su potpisali Sabrina Buljubašić, generalna direktorica Bordo kluba i Srđan Mandić, načelnik Općine Centar.

- Svjesni smo odgovornosti koju preuzimamo. U potpunosti smo predani. Dovest ćemo stadion u stanje da ne moramo igrati evropske utakmice na drugim stadionima. Cilj je da Koševo bude dostupno i drugim organizacijama.


Detalji ugovora će biti predstavljeni navijačima i javnosti u narednim danima. Zahvaljujem se svima koji su bili uključeni - rekla je, između ostalog direktorica Sarajeva, dodavši da se ovog ljeta evropske utakmice neće igrati na Koševu, a cilj je da se stadion osposobi do idućeg ljeta.

Zadovoljstvo obovljenim poslom istakao je i Srđan Mandić.


- Iza nas je dugih tri, četiri mjeseca pregovora. Nije bilo jednostavno. Bilo je dosta tehničkih detalja. Morali smo voditi dosta računa kako bismo zaštitili interese svih strana, kao i navijača, koji su silno željeli da se ovaj ugovor konačno potpiše - rekao je Mandić.


Podsjetimo, zakupac (FK Sarajevo) se obavezao da će zakupodavcu (Općina Centar) mjesečno plaćati rentu od 4.000 KM. Bordo tim će stadionom Koševo upravljati narednih 30 godina, uz mogućnost produženja na još 15 godina.

FK Sarajevo se obavezalo da će u periodu od 10 godina svoja sredstva investirati u modernizaciju stadiona i osposobiti ga za kategoriju 4 u skladu s UEFA-inim pravilnicima o infrastrukturi i kategorizaciji stadiona, a u skladu s važećim Regulacionim planom Zetra-zona sporta i rekreacije, te idejnim arhitektonsko-urbanističkim rješenjem.

.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.