x

FK Željezničar sa dva igrača više tek u finišu slomio Mladost

Željezničar je u 30. kolu Premijer lige savladao Mladost na Grbavici rezultatom 3:1.

Uvodne minute donijele su dosta otvoren pristup utakmici sa obje strane. Posebno je ofanzivan na otvaranju meča bio Željezničar koji je imao nekoliko pokušaja, ali ništa nije moglo da zabrine Emila Velića na golu Mladosti.

Najbolju šansu domaći su propustili u 25. minuti. Bio je to dobar napad, ali su Šabanadžović i Klepač u posljednji čas izblokirani.

A zatim je uslijedio šok za domaće. Igrala se 26. minuta kada Arežina sjajno ubacuje iz kornera, a Gedeon Guzina pogađa mrežu Željezničara za prednost gostiju iz Doboj Kaknja od 0:1.

Završnica prvog poluvremena donijela je nevjerovatne scene. Sudija Vladimir Bjelica je isključio dvojicu fudbalera Mladosti i to u razmaku od pet minuta.

Prvo je Asani dobio drugi žuti karton jer je bez dozvole ušao u teren, a zatim je i Biber dobio drugi žuti, čini se prestrogo, zbog prekršaja i on je morao ranije pod tuš.

Željo je prednost iskoristio u nadoknadi prvog dijela. Lijepu akciju i asistenciju Sadikovića u gol je pretvorio Sinan Ramović za rezultat prvog poluvremena od 1:1.


Plavi su očekivano u nastavku meča bili veliki favorit da dođu do sva tri boda. Ipak, izuzetno sporo su ušli u drugo poluvrijeme i dugo se čekalo da domaći stvore pravu šansu za postizanje gola.

Interesantno, Mladost je imala prva šansu. Arežina je raspalio po lopti sa 40 metara iz slobodnjaka, a ona je otišla pored gola Željezničara.

Ipak, u 77. minuti Željo je iz prve šanse u nastavku i poveo. Stanić je snažno šutirao, pogodio je stativu, a na pravom mjestu se našao Matej Rodin koji pogađa mrežu gostiju za prednost od 2:1.


Potom se utakmica sa obje strane ponovo otvorila. Iako su imali devet igrača u polju Mladost je već u narednom napadu umalo izjednačila, a dobru šansu promašio je Hreljić nakon ubačaja Arežine.

Zatim je Željo imao dva dobra pokušaja, Velić je dobro odbranio, no u 83. minuti sve je bilo gotovo u ovom duelu. Zajmović je uposlio Krpića koji pogađa za konačan rezultat ovog duela od 3:1.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.