x

Pobjeda Plavih sa Grbavice

FK Željezničar savladao Vorsklu

Željezničar je u prijateljskom duelu u Antaliji savladao ekipu Vorskle sa 2:0.

Bio je ovo jako dobar test za izabranike Amara Osima. Željo je odigrao jako dobar meč i na kraju je zasluženo upisao pobjedu.

Prvo poluvrijeme ovog duela nije donijelo dosta dobrih šansi za gol. Željezničar je taktički jako dobro stajao, djelovao je borbeno i motivisano, ali je ostao i bez mladog Denisa Žerića, koji je teško povrijeđen na otvaranju meča.

Igrač Vorskle je dobio crveni karton, ali je zbog činjenice da je utakmica prijateljska, šansu za igru dobio novi fudbaler.

Iz prve prave šanse u prvom poluvremenu Plavi su poveli. Sjajnu akciju završio je Sinan Ramović za prednost od 1:0 nakon prvih 45 minuta igre.

Čvrsto se igralo i u nastavku meča. Željo je u 54. minuti imao priliku da ugrozi protivnički gol, ali je Zajmović loše šutirao iz dobre pozicije.

Ipak, pet minuta kasnije Željo postiže novi pogodak. Nakon ubacivanja iz kornera najviši u skoku je Kemal Osmanković za vodstvo ekipe sa Grbavice 2:0.

Igrao je Željezničar dosta dobro i u ostatku utakmice. Protivniku nisu dozvolili gotovo ništa u fazi napada. Onih pravih šansi nije bilo sve do nadoknade kada je Željo mogao zabiti i treći gol i Plavi su mirno ovaj meč priveli kraju, te su zasluženo stigli do trijumfa.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.