x

Flex mode režim rada ili kako da izvučete maksimum iz svog Galaxy Z Fold2 pametnog telefona

Galaxy Z Fold2 nastavlja tamo gdje je Galaxy Fold stao, oslanjajući se na najbolje Samsung inovacije u klasi savitljivih telefona. Kombinujući veći vanjski ekran, masivni glavni display i svestrani sistem kamera, ovaj uređaj pruža širok spektar mogućnosti za poslovnu produktivnost i zabavu. Sve ove opcije su moguće zahvaljujući jednoj osnovnoj karakteristici - proširenom Flex mode režimu rada.

Dva ekrana, sveobuhvatno iskustvo

Flex mode donosi unapređenje prednjeg i glavnog ekrana, čineći Galaxy Z Fold2 uređajem koji omogućava korisnicima da obavljaju sve što im je potrebno, u hodu.

Uređaj dolazi sa većim prednjim ekranom od 6,2 inča koji otvara pristup notifikacijama i pruža dovoljno prostora za obavljanje različitih aktivnosti. Recimo da korisnik želi da pogleda video link koji mu je poslao prijatelj. Dovoljno je da se jednom klikne link i sadržaj može da se gleda na prednjem ekranu u uspravnoj ili horizontalnoj perspektivi.

Također, Flex mode omogućava korisnicima da gledaju isti sadržaj i kada rasklope uređaj. Ovaj režim rada automatski prebacuje sve otvorene aplikacije sa prednjeg na glavni ekran, tako da nema dodatnih koraka za njihovo ponovno pokretanje.


Neka vam ruke ostanu slobodne

Bilo da prisustvuju virtuelnom sastanku u kafeu, ili da prate video sa receptom u svojoj kuhinji, Galaxy Z Fold2 oslobađa ruke korisnika, pružajući im veći komfor prilikom multitaskinga. Hideaway Hinge šarka omogućava da i prednji i glavni ekran ostanu otvoreni pod različitim uglovima, te se sadržaj može gledati iz različitih uglova.

Pri veoma blagom otvaranju Galaxy Z Fold2 uređaja i njegovom postavljanju na ravnu površinu, sadržaj se može pratiti na prednjem ekranu bez upotrebe ruku. Za veću radnu površinu, dovoljno je samo još malo rasklopiti telefon i dolazi do prelaska reprodukcije sadržaja sa prednjeg na glavni ekran. U ovom režimu rada gornja polovina glavnog ekrana će puštati video, dok će donja polovina prikazivati opcije za kontrolu videa.

Za sveobuhvatnije i zabavnije iskustvo, potrebno je da korisnik potpuno rasklopi uređaj. Glavni ekran sa Infinity-O displayem, stopom osvježavanja ekrana od 120Hz i dimenzijama od 7,6 inča, pružiće vrhunsko vizuelno iskustvo. Uz dual zvučnike visoke audio dinamike, korisnici će uživati u odličnom zvuku, dok gledaju svoj omiljeni sadržaj.


Snimajte uz maksimalnu fleksibilnost

Kada se koristi Flex mode režim rada, kamere Galaxy Z Fold2 postaju još moćnije, omogućavajući korisnicima da snimaju sadržaj tačno kako žele. Fleksibilnost uređaja pruža maksimalno korištenje prednosti zadnje kamere, čak i kada se snimaju selfi fotografije. Potrebno je samo da korisnik uključi kameru na prednjem ekranu i pritisne taster za zadnju selfi kameru. Tada, korisnik može da rasklopi uređaj kako bi snimao selfije sa zadnjom kamerom, koristeći prednji ekran kao prikaz kako će selfi izgledati.

Capture View režim rada omogućava korisnicima da gledaju fotografije i video snimke u toku samog snimanja. Ova opcija je dostupna kada je Flex mode uključen, tako da korisnik može da pregleda do pet prethodnih snimaka u donjem dijelu glavnog ekrana, dok je prikaz izgleda narednog snimka u gornjem dijelu ekrana.

Saradnja između fotografa i subjekta je ključna za kreiranje dinamičnih snimaka. Dual Preview opcija na Galaxy Z Fold2 olakšava ovaj proces prikazivanjem kako će naredni snimak izgledati na prednjem i na glavnom ekranu istovremeno. Subjekt snimka može da uskladi svoju poziciju na osnovu prikaza na prednjem ekranu, dok je fotograf u prilici da kreira savršenu kompoziciju snimka pomoću prikaza na glavnom ekranu. Dual Preview radi i prilikom snimanja videa i može da se aktivira u Pro Video režimu rada.

Bilo da učestvuje u najnovijem plesnom izazovu na društvenim mrežama ili da snima vlog, Auto frame opcija na Galaxy Z Fold2 će pomoći korisniku da kvalitetan sadržaj kreira sa lakoćom, bez obzira na okolnosti. Subjekt ostaje u fokusu čak i dok se kreće, tako da korisnik ne mora da brine da li će ostati u kadru, čak i kada se snima sam.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.