x

Portugalac nije nesretan

Fonseca lakše diše zbog raskida sa Romom: Iskreno, bilo je i vrijeme

Portugalski stručnjak Paulo Fonseca napušta Romu nakon dvije sezone.

Rimski tim saopštio je jučer da saradnja sa 48-godišnjim trenerom neće biti nastavljena i da će ekipu preuzeti Jose Mourinho.

Fonseca je bez previše emocija prihvatio ovu odluku rukovodstva kluba i uvjeren je da će Jose raditi odličan posao na Olimpicu.

Pred meč sa Unitedom u revanš susretu Evropske lige Fonseca je istakao da će biti profesionalan do samog kraja.

"Profesionalizam je za mene svetinja", riječi su kojima je Fonseca počeo press konferenciji uoči duela sa Manchester Unitedom i rekao je da je motivisan da do kraja odradi posao što je najbolje moguće.


"U redu sam, baš kao i prvog dana kada sam stigao ovdje. Motivisan sam i želim dati najbolje od sebe do zadnjeg dana. Mourinho je odličan trener i uvjeren sam da će napraviti odličan posao ovdje".

Portugalac se također zasitio posla u Romi.

"Iskreno ću vam reći, bilo je vrijeme da se rastanemo", rekao je Fonseca ne navodeći da li je dobio otkaz ili je sporazumno raskinuta saradnja sa njim.

Pred Romom je meč sa Manchester Unitedom. Rimski klub je u prvom meču poražen sa 6:2 i Fonseca zna da je pred njegovim timom nemoguća misija.


"Ne mogu lagati. Neće biti lako pobijediti Manchester United sa 4:0. Vidio sam mnogo toga u fudbalu i ništa nije nemoguće i mogu se nadati. Rezultat nije dobar, ali do kraja ćemo se boriti", rekao je Fonseca.

Fonseca je Romu vodio u 97 utakmica. Njegov tim je pobijedio u 50 susreta, 21 put je igrao neriješeno, a 26 puta je doživio poraze.

Prethodno je ovaj stručnjak radio u Shakhtaru iz Donetska, vodio je nekoliko portugalskih niželigaša, a bio je trener Brage i Porta.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.