x

Forbes: Hrvatska i Crna Gora najpoželjnije destinacije u 2020. godini

Prema uticajnom američkom časopisu Forbes, među 20 najsigurnijih i najboljih evropskih destinacija za post korona putovanja i turizam, uvrštene su tri hrvatske destinacije, Zagreb, Cavtat i Rijeka, ali i crnogorski Kotor kao i Bohinj u Sloveniji.

U članku objavljenom na Forbesu navodi se kako je "European Best Destination Organization" (EBD) izdvojila 20 evropskih destinacija najmanje pogođenih korona virusom, a koje predlaže kao pogodne destinacije za putovanja u idućim mjesecima.

Na prvo mjesto uvršten je Tbilisi, glavni grad Gruzije, a svoje mjesto na listi našle su i destinacije poput Krfa, Azorskih otoka, Varšave, Beča i Malte.

Na visoko treće mjesto liste uvršten je hrvatski Cavtat koji je opisan kao omiljena destinacija za slavne osobe, porodicu, ljubitelje dobre gastronomije, kulture, prirode i vodenih sportova. Kotor se našao na 11 mjestu ove liste, prije Beča koji je zauzeo 14 poziciju.

Predivni Bohinj u susjednoj Sloveniji je na 15 mjestu ove liste najpoželjnijih i najsigurnijih destinacija 2020. godine.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.