x

Još 350 primjeraka

Ford će produžiti proizvodnju modela GT

Zbog velike potražnje u Fordu su odlučili da proizvodnju supersportskog modela GT produže do kraja 2020. godine, a umjesto ranije planiranih 1.000 primjeraka ukupna produkcija iznosit će 1.350 primjeraka.

Kada je 2016. godine predstavljen prototip druge generacije modela GT u Fordu su objavili da će za četiri godine napraviti samo 1.000 primjeraka, zbog čega je više od 5.000 zainteresovanih kupaca ostalo praznih ruku.


U međuvremenu, iz Forda je stiglo zvanično saopštenje prema kojem će se proizvodnja modela GT produžiti do kraja 2020. godine. Ukupna produkcija iznosit će 1.350 primjeraka, a još 350 kupaca dobit će priliku da svoj san pretvore u stvarnost.


"Nismo se mogli oglušiti na zainteresovanost kupaca koja ne jenjava, pa smo donijeli odluku o produženju proizvodnje koje će rezultirati s dodatnih 350 primjeraka što definitivno neće narušiti ekskluzivnost automobila, jer je prva generacija za dvije godine proizvodnje napravljena u 4.033 primjerka“, rekao je Hermann Salenbauch, direktor odjela Ford Performance i dodao da je za svaki Ford GT (koji je u svom trkaćem izdanju već zabilježio klasnu pobjedu u trci 24 sata Le Mansa) u ovom trenutku zainteresovano šest kupaca.


Ford GT pokreće centralno smješten 3,5-litarski V6 motor koji uz podršku dva turbopunjača na zadnju osovinu šalje više od 650 konjskih snaga, što je u radnom programu „V-Max“ dovoljno za 347 km/h, a posljednje informacije sugerišu da će GT uskoro krenuti u lov na rekorde staze Nürburgring Nordschleife.


Uz činjenicu da se na aukcijama već pojavilo nekoliko primjeraka za koje su novi vlasnici platili više od milion dolara, što je znatno više od redovne cijene automobila, mnogo zainteresovanih kupaca i dalje će ostati praznih ruku.


(Klix)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Želiš da nađeš ženu za jednu noć? Hajde na = = > > www.Hotmiss.top