x

Vizualna poboljšanja

Ford predstavio Fiestu Red i Black Editon

Kompanija Ford je proširila svoju ponudu kada je riječ o hatchbacku Fiesta tako što je predstavila dvije nove sportske verzije.

Radi se o Fiesti ST-Line Red Edition i Black Edition, koje dolaze s brojnim vizuelnim poboljšanjima. Nažalost, agresivniji izgled nije popraćen poboljšanjima performansi.


Specijalne verzije su bazirane na već privlačnoj ST-Line opremi, koju posjeduje 20 posto prodanih Fiesti. Red Edition verzija, kako ime samo govori, lakirana je u Race crvenu boju s mat crnim kontrastnim linijama koje se šire od krova, preko poklopca motora pa niže do prednjeg lipa. Također, Fiesta Black Edition je lakirana u Panther crnu boju te ima mat crne linije naglašene crvenim rubovima visokog sjaja.


Ista sportska tema nastavlja se i u unutrašnjosti gdje kontrast na crnim djelomično kožom presvučenim sportskim sjedištima čini crveni konac. Crvene boje su i detalji na unutrašnjim ručkama vrata, okvir centralnih ventilacijskih otvora te još ponešto. Tu je i zaista lijep kožom presvučeni upravljač s ravnim donjim dijelom koji također sadrži crveni konac.


Kao što je već pomenuti, Ford ne nudi bolje performanse u ova dva hatchbacka, ali ih pokreće 1,0-litarski EcoBoost trocilindrični motor s turbopunjačem koji isporučuje respektabilnih 140 KS, a uparen je sa 6-stepenim manuelnim mjenjačem.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.