x

osvježenje s mjerom

Ford predstavio redizajnirani Mondeo, ponuda proširena hibridnom karavanskom verzijom

Ford je predstavio posljednji redizajn svog predstavnika u D segmentu koji u prodaju stiže ove godine.

U Fordu su se svojski potrudili za posljednje osvježavanje i modernizovanje modela Mondeo nastojeći ga i dalje zadržati u evropskom klubu najprodavanijih modela D segmenta.

Premijerno predstavljen na Sajmu automobila u Briselu, redizajnirani Mondeo u prodaji bi trebao biti od marta, a pored unaprijeđene unutrašnjosti i novih karoserijskih detalja (maska hladnjaka, kućišta i grafika svjetala, odbojnici...) donosi i hibridnu pogonsku opciju koja će se moći dobiti i u kombinaciji s karavanskom karoserijom.

Pored novih sistema za asistenciju vozaču (adaptivni tempomat sa start/stop funkcijom, limitator brzine koji "čita" saobraćajne znakove), u opciji za osvježeni Mondeo je i novi 8-stepeni automatski mjenjač. Za ljubitelje dizelskih pogonskih opcija tu je posljednje izdanje dvolitarskog EcoBlue motora koji će se nuditi s dva nivoa snage, a tu je i nekoliko novodizajniranih felgi i nekoliko novih boja karoserije.

Hibridnu pogonsku verziju pokretat će kombinacija dvolitarskog benzinskog motora i elektromotora, a za tiho (gradsko) kretanje bez ikakve emisije izduvnih gasova brinu baterije kapaciteta 1,4 kWh. Svi motori u ponudi zadovoljavaju najstrožije Euro standarde.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.