x

Ford sprema Ranger koji će ponuditi opciju demontaže krova i vrata

Ford Ranger se vratio na američko tržište poslije sedmogodišnjeg odsustva, ali je već u prvoj godini prošao "ko bos po trnju". Prodaja u prvih devet mjeseci ove godine je iznosila tek 56.512 jedinica, što je oko osam puta niži broj od onog na koji je javnost navikla. Ipak, iz kompanije kažu da nema razloga za brigu.

Ford napominje da je cilj Rangera da ne krade prodaju od značajno profitabilnijeg većeg pikapa F-Series kao i da pruža ubjedljivo najvišu prodajnu cijenu među konkurentima koja iznosi približno 40.000 američkih dolara. Tu je naravno i onaj detalj da proizvodnja još uvijek ne ide punom parom pa je spomenuta cifra možda i realna.

Međutim, Fordu je trn u oku novi Jeep Gladiator. Iako se pojavio u prodaji tek prije nekoliko mjeseci, Gladiator je već privukao preko 23.000 kupaca i to uglavnom one sa dubokim đžepom. Najnovije slike pokazuju da Ford planira terensku verziju nekog svog pikapa koji će, po uzoru na Jeepovog velikana, imati krov i vrata koji će se sa lakoćom skidati.

Ovu opciju će pružati i novi Ford Bronco, koji bi trebao da debituje naredne godine, ali će on biti dostupan samo kao terenac sa dvoje i četvoro vrata. U ovom slučaju se jasno vidi da je riječ o pikapu pa mediji nagađaju da će sljedeća generacija biti upravo takva. Ford je ranije odbio da prodaje Ranger Raptor "preko bare" u želji da ne ugrozi svemogući F-150 Raptor, ali ovaj put vjerovatno neće imati izbora i moraće ponuditi ekstremniji model ukoliko želi da nadmaši Gladiator u sopstvenoj igri.

Kako prenosi sajt Ford Authority, krov će vjerovatno biti proizveden od laganih materijala, a nije isključena upotreba aluminijuma, što je ujedno materijal koji je iskorišćen za izradu cjelokupne školjke modela F-Series.

U slučaju Gladiatora krov i vrata se skidaju pomjeranjem samo nekoliko šrafova pa nas vjerovatno očekuje ista situacija i kod Forda. Na navedenom sajtu se takođe kaže da, iako je lako zaključiti da je riječ o sljedećoj generaciji Rangera, nije isključena ni mogućnost da će Bronco biti dostupan i kao pikap.

Bilo kako bilo, više informacija će biti poznato javnosti narednih godina kada Bronco i sljedeća generacija Rangera debituju.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.