x

Stigla i zvanična potvrda

Formula 1 se neće voziti u Kanadi, izabrana zamjenska staza

Formula 1 je potvrdila promjene u kalendaru za tekeću sezonu.

I ove godine se neće voziti Velika nagrada Kanade, a kao zamjenska staza izabrana je staza u Turskoj i to od 11. do 13. juna.

Kako će zbog restrikcija biti nemoguće organizovati utrku jer ulazak u Kanadu zahtjeva 14-dnevni boravak u karantinu

Utrka Formule 1 vozila se se u Istanbulu i prošle godine i to nakon devetogodišnje pauze. Tada je Lewis Hamilton stigao do sedme titule prvaka svijeta.


"Dok smo razočarani što ne možemo organizovati utrku u Kanadi, uzbuđeni smo da će Turska biti domaćin Velike nagrade nakon nevjerovatne trke prošle godine", rekao je Stafano Dominicali, predsjednik i izvršni direktor Formule 1.

Dominicali se ovom prilikom zahvalio turskim vlastima što su Formuli 1 izašli u susret i pokazali veliki interes za "najbrži oktanski cirkus" na svijetu.


Iz Formule 1 su najavili da će nakon prošlosezonskih 12 različitih zemalja i ove sezone nastaviti da putuju jer se njihove mjere pokazuju izuzetno učinkovitim jer je od čak 78.000 testova na koronavirus njih samo 78 bilo pozitivno.

Na prve dvije utrke i nekoliko testiranja ove sezone obavljeno je već 12.000 testova, a zabilježeno je svega 14 pozitivnih slučajeva.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.