x

(FOTO) Ovako danas izgleda Borina lutka sa naslovne strane: Kad ga je ostavila, posvetio joj je "Ostani đubre do kraja!"

U svijet manekenstva ušla je zbog svoje visine, prije toga bavila se gimnastikom, a onda je 1968. godine definitivno otišla u svijet ljepote. Biljana je bila jedno od najljepših lica sedamdesetih godina.

Njoj su bili posvećeni najljepši stihovi legendarne Riblje čorbe. Bila je jedna od najtraženijih manekenki sedamdesetih godina, djevojaka koje su u Jugoslaviji radile punom parom. Nije tada bilo puno njih koji su snimali reklame i nosili revije, pa je Biljana Nevajda Šević bila tada jako zaposlena.

U međuvremenu je život promijenila, okrenula se poslu ugledne galeristkinje, postala sretno udata majka, danas i baka. Ponosna je Biljana na sve što je u životu prošla, a činjenicu da je za Boru Đorđevića bila fatalna – tada nije shvaćala, piše 100posto.hr.


U svijet manekenstva ušla je zbog svoje visine, prije toga bavila se gimnastikom, a onda je 1968. godine definitivno otišla u svijet ljepote. Inspirisala je i neke od kreacija za Kristiana Diora, a na prostoru bivše države putovala je više puta mjesečno. Trideset reklama je snimila u Sloveniji, a u Dubrovnik je putovala i do pet puta mjesečno, pričala je u intervjuu prije pet godina.

Svijet poznatih i slavih doveo ju je i do Bore Đorđevića. U redakciji tadašnjeg časopisa "Nada" bilo je veče posvećena ženama ambasadora, a na istoj je i Biljana bila gost. Prisjetila se da su tada svirali Balašević i Bora.

Dok je svirao "Lutku s naslovne strane", Bora je prvi put vidio Biljanu. Prošlo je desetak dana, a Đorđević je bio u Splitu. Bila je i Biljana pa su se zapričali i roker je potpuno poludio za lijepom manekenkom.


Veza je potrajala šest mjeseci, a Biljana je otkrila medijima da Bori nikad nije potpuno vjerovala, pa je odlučila da ga ostavi. U tom trenutku se i zaljubila u drugog, pa je zbog toga napustila i Boru i Beograd. Odselila se u Sarajevo i život joj je otišao u nekom drugom pravcu, udala se i dobila dijete.

Jedna od najljepših djevojaka s Dedinja lomila je muška srca, a Bora joj je napisao čak tri pjesme, od kojih je najpoznatija "Ostani đubre do kraja". Kada su se rastajali, stihove joj je i pročitao.

– Bilo je veče. Zvoni telefon, javlja se Bora. Moli me da se nađemo "Pod lipom" da mi pročita pjesmu koju mi je napisao. Spremim se i odem, kad tamo… Baš kao u pjesmi: "Dok stoji za šankom djelimično pijan, mrzeći pomalo i sebe i druge, ubija lagano konjak, cigarete". Sjednemo za sto i on mi onako u dahu, iz svoje čuvene sveske, u koju je pisao stihove, pročita: "Nisam od onih koji cvile, više te nemam i šta tu mogu, bar se nasmješi kada me vidiš, ostani đubre do kraja!" U prvi mah mi je to „đubre“ zvučalo pomalo grubo, ali kad sam shvatila da je to „đubre“ zapravo jedna opasna, fenomenalna osoba kojom je on očaran, a ona ga nemilosrdno ostavlja, definitivno mi se dopala pjesma! Međutim, to je bilo sve. U tom trenutku nije izazvala nikakav potres u meni. Sjećam se da sam čak bila ravnodušna i kada su tu stvar puštali na mojoj svadbi. Uopšte me nije doticala – rekla je Biljana Telegrafu gotovo 40 godina nakon što je pjesma ugledala svjetlost dana.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.