x

izgleda kao bajka

Fotograf proveo deset godina fotografirajući rumunski krajolik

Fotograf Alex Robcuic je proteklih deset godina fotografirao izlazak i zalazak sunca iz nekoliko različitih uglova predjela skrivenih od velikih saobraćajnica i modernih gradova. Sve fotografije snimio je u prekrasnoj Transilvaniji u Rumuniji.

On je kazao da je fotografije dodatno uredio kako bi naglasio svoje osjećaje i raspoloženja dok je fotografirao ta mjesta.

"U ovoj seriji fotografirao sam crkve koje su sagradili transilvanijski Saksonci, planinske pašnjake, sela u kojima se volovi još uvijek koriste za prijevoz. Želio sam prikazati svu pastirsku idilu Transilvanije", kazao je Robcuic.

Kada pogledate krajolik Transilvanije jasno vam je zbog čega je toliko zadivljujući za fotografa. To je za njega simbol udaljene polumitske neobičnosti. Alex se nada da je kroz fotografiju uspio prenijeti svu čaroliju ove regije.

Njegov naporan rad posljednjih deset godina nagrađen je nagradom Sony World Photography 2019 - National Award. Dobio je i titulu turističkog ambasadora za trud koji je uložio kako bi na najbolji način promovirao svoju rodnu grudu.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.