x

Savladali Dansku

Francuzi treći na Evropskom prvenstvu

Rukometaši Francuske osvojili su treće mjesto na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. Oni su večeras u brobi za bronzu savladali selekciju Danske rezultatom 32:29.

Francuska susret otvara vodstvom 3:1, ali se Danci ubrzo vraćaju. Uspjeli su preuzeti vodstvo sredinom igre u prvom poluvrremenu i u nekoliko navrata su imali i po dva gola prednosti.

Međutim, stali su u završnici prvog poluvremena. Francuska je koristila svaku grešku Danske, igrala je sjajnu odbranu na drugoj strani i na odmor Francuzi odlaze sa tri gola prednosti, 17:14.

Nije Danska u nastavku uspjela da se vrati u ovaj meč. Igralo se uglavnom gol za gol, korištena je gotovo svaka šansa da se zabije gol, ali dileme oko pobjednika ovog duela nije bilo.

Francuska je na kraju stigla do trijumfa i osvajanja bronze, ukupno druge na evropskim prvenstvima i pored koje imaju još tri zlata. Sa druge strane Danci su nakon osam godina ponovo ostali bez medalje na Euru.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Nikola Karabatić sa devet golova, dok je na drugoj strani Hans Lindberg upisao 12 golova.


Izvor: SportSport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.