x

POSEBAN PRISTUP

Frizer princeze Diane otkrio tajne njene uvijek savršene frizure

Sam McKnight i danas je jedan od najutjecajnijih frizera na svijetu i bio je lični frizer princeze Diane. Samim time, on je bio zadužen za pravljenje frizure glumici Emmi Corrin koja je glumi u seriji "The Crown", a talentovanim rukama je postigao isti rezultat.

Vogue piše da se lik princeze Diane pojavljuje u popularnoj seriji "The Crown" koja govori o britanskoj kraljevskoj porodici, a tretman koji je dobila Emma Corrin je poseban s obzirom na to da je Sam McKnight njenu kosu slagao na isti način kako je to radio i Diani.

"Dobro je da Emma ima također jako gustu kosu, sličnu kakvu je imala i Diana. Na setu smo radili isto što sam nekada i princezi, koristeći vruće viklere, a nakon toga bismo kosu pročešljali i nalakirali", otkrio je frizer.

Kako je dalje naveo, za ovu frizuru je ključno da lak nije previše jak kako bi se kosa mogla pročešljati nakon lakiranja.

Dodao je da su lakovi koji lijepe kosu idealni za zalizane frizure, dok se volumen postiže uvijačima, viklerima i češljanjem kose prema gore, a onda laganim lakiranjem kako bi sve ostalo na mjestu i ne bi se spustilo na tjeme.

McKnight je s princezom Dianom počeo raditi početkom 90-ih i upravo je on bio zaslužan za njenu kraću, uredniju frizuru.

Osim toga, radio joj je frizuru i na raznim snimanjima za modne magazine kada su isprobavali i zalizane varijante.

"Neko mi je jednom poslao videosnimak na kojem je Diana u jednom od intervjua, na pitanje ko je zaslužan za 'jačanje' njenog samopouzdanja, ona je otkrila 'Sam je to napravio, kad mi je skratio kosu'. Rastopio sam se. To mi ima smisla. Često naš stav o kosi reflektira stav o nama samima. Zato, spremnost na promjene u frizuri upućuje na spremnost na mnoge druge promjene u životu. Lijepo je biti neko kome ljudi vjeruju, da će promijeniti kosu na najbolji način. Bez obzira ko ste i od kuda dolazite", kazao je McKnight.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.