x

Zenica

FUP uhapsio "kralja džeparoša" zbog nasilja u porodici i ugrožavanja sigurnosti!

Federalna uprava policije (FUP) realizirala je jutros u Zenici, tačnije u naselju Lukovo polje, akciju u kojoj je uhapšen Elvis Salčinović zbog nasilja u porodici i ugrožavanja sigurnosti. 

- Osumnjičeni E.S. je u prethodnom periodu torturu prema mlodobnoj djeci snimao mobitelom i objavljivao putem drušvenih mreža usljed čega je došlo do uznemirenja javnosti - ističu iz FUP-a. 

Nad uhapšenim se, dodaju, vrši kriminalistička obrada u službenim psrostorijama Federalne uprave policije u Zenici, te će u zakonskom roku biti predato uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu. 

- Pretresi su vršeni uz asistenciju Specijalne policijske jedinice FUP-e, kao i policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona - zaključili su iz FUP-a.

Uhapšeni je odranije poznat kao višestruki povratnik u vršenju teških krivičnih djela općeg kriminaliteta i oružanih sukoba na području Zenice, te organiziranog međunarodnog kriminala u vezi sa trgovinom ljudima.

- U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Zenici izvršeni su pretresi na tri lokacije, kojom prilikom je na jednoj od lokacija zatečeno sedmero malodobne ženske djece, uzrasta od novorođenčeta do 14 godina, bez roditeljskog i drugog staranja i nadzora. U cijeli slučaj uključio se i Centar za socijalni rad u Zenici, čiji službenici su bili prisutni tokom pretresa i nastavljaju aktivnosti iz svoje nadležnosti - saopćili su iz FUP-a.

Ističu da su tokom aktivnosti i pretresa identificirane žrtve navedenih krivičnih djela, a pronađeni su i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

.


S.I. / Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.