x

NEOSTVARENA ŽELJA

Galijani je zbog Džeke dolazio i u Sarajevo, a evo šta mu je rekao pri ponovnom susretu

Galijani je zbog Džeke čak dolazio i u Sarajevo na pregovore 2009. godine


Srdačan pozdrav Edina Džeke i Adriana Gallianija prije utakmice između Intera i Monce (0:1) privukao je veliku pažnju medija u Italiji, koji su otkrili šta je izvršni direktor gostiju rekao našem asu.

Galliani, koji i u Monci obavlja ulogu prvog čovjeka kluba kao osoba od povjerenje vlasnika Silvija Berluskonija (Berlusconi), oduvijek je silno želio dovesti Edina Džeku dok je još bio na čelu Milana.

Džeko na meti?

Ovaj iskusni nogometni strateg tokom nekoliko prijelaznih rokova, još dok je Džeko nosio dresove Volfsburga i Mačester sitija, pokušavao je dovesti Džeku u Milan, ali nikada nije uspio zbog finansijskih zahjtjeva tadašnjih Džekinih ekipa.

- Pokušao sam da te uhvatim - rekao je izvršni direktor Monce, što je izazvalo salvu smijeha kod obojice, praćenu srdačnim zagrljajem.


Galijani je zbog Džeke čak dolazio i u Sarajevo na pregovore 2009. godine i tri dana je boravio u jednom sarajevskom hotelu čekajući da završi transfer. Navodno, naš golgeter je tada pristao na prelazak u Milan, ali je sve blokirao Volfsburg.

Dres Ronaldinja

Jedan od najpoznatnijih klupskih čelnika u historiji nogometa tada je u Sarajevo donio dres Ronaldinja (Ronaldinho) iz Milana na kojem je pisalo: "Da li biste došli da igrate sa osvajačem Zlatne lopte?", ali ni to nije pomoglo, iako je Džeko na početku karijere priznao da navija za Milan i da mu je san dres Rossonera.

Džeko je ostao u Volfsburgu, a dvije godine kasnije prešao je u Mančester siti za 37 miliona eura, da bi potom na Apeninima nosio dres Rome, a od prošle sezone i Intera.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.