x

Ancelotti bez dlake na jeziku

"Gareth Bale je najveći egoista kojeg sam vidio u svijetu fudbala u svom životu"

Italijanski stručnjak Carlo Ancelotti donio je titulu Lige prvaka Real Madridu koju je ovaj klub čekao više od deset godina, ali priznaje da mu nije bilo nimalo lako u španskom klubu.

Ancelotti je na klupu kraljevskog kluba stigao na ljeto 2013. godine umjesto Josea Mourinha, te je Kraljevima uspio donijeti dugo očekivanu desetu titulu Lige prvaka. Međutim, nakon dvije godine je napustio Real Madrid što je iznenadilo pristalice ovog kluba.

Ovaj stručnjak danas je trener Napolija, a u razgovoru za italijanske medije priznao je da mu u Realu nije bilo nimalo lako i da je imao velikih problema s ponašanjem igrača. To se posebno odnosi na Garetha Balea kojeg je Ancelotti često ostavljao na klupi što je Velšanin itekako negodovao.

"Atmosfera u ekipi je najvažnija, a ono što me najviše ljuti jeste igrači koji su nevjerovatni egoisti i misle samo na sebe. Sjećam se kada je Florentino Perez bio bijesan na mene jer sam na meču protiv Valencije zamijenio Balea. On je tada išao sam na gol i trebao dodati Benzemi, ali to nije uradio. Umjesto da damo gol on je sve upropastio", rekao je Ancelotti.

"Bio sam ljut na njega jer znam koliki je egoista i to je pokazivao skoro na svakoj velikoj utakmici. Znam da napadači moraju ponekad biti egoisti i sebični, ali on je prešao sve granice. U Napoliju je malo bolja situacija, ali i ovdje sam imao manjih problema s egoizmom".


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.