x

Španac smatra da je jedna stvar najvažnija

Gasol objasnio zašto Srbija nije stigla do naslova na Mundobasketu

Košarkaška reprezentacija Španije je danas u finalu Svjetskog prvenstva savladala Argentinu sa 95:75 i tako stigla do naslova svjetskog prvaka.

Nakon što su Španci 2006. godine prvi put stigli do naslova svjetskog prvaka, danas im je to i drugi put pošlo za rukom.

Prije početka prvenstva Španija nije bila među prvim favoritima za osvajanje naslova s obzirom da su mnogi smatrali da će Srbija ili SAD stići do naslova, ali su ove dvije reprezentacije potpuno podbacile.

Marc Gasol je nakon finalne utakmice odgovarao na pitanja srbijanskih novinara koje je zanimalo da Španac iznese svoje mišljenje o tome zašto je Srbija podbacila na ovom prvenstvu.

"Samo je ekipa važna. Možete imati najbolje igrače na svijetu, ali ekipa je najvažnija. Mislio sam da smo imali najbolju ekipu na Svjetskom prvenstvu 2014., ali smo odigrali jednu lošu utakmicu protiv Francuza i sve je palo u vodu."

"Takve se stvari događaju na turnirima, ako vam se desi loš dan, ispali ste. Nije to kao u NBA-u gdje imate seriju utakmica pa možete odigrati i pokoju lošiju. Ovdje toga nema, imate samo jednu utakmicu", rekao je Gasol.

Gasolu je uspjelo da napravi ono što je samo još Lamar Odom uspio 2010. godine, a to je da u istoj godini osvoji NBA prsten i postane prvak svijeta sa reprezentacijom.

"Ovo su nevjerovatna tri mjeseca za mene. Jako sam sretan i blagoslovljen zbog pozicije u kojoj se nalazim", dodao je Gasol.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.