x

Gdje će ti duša, kume?! Bjela nije otplatio Mandin kredit!

Dragan Bjelogrlić nije isplatio stambeni kredit u švajcarcima koji je imao njegov kolega Milorad Mandić Manda nakon što je ovaj preminuo na sceni tokom predstave u junu 2016. godine. Iznos od 85.000 eura banci je vratila osiguravajuća kuća po osnovu Mandinog životnog osiguranja.  

U ovoj informaciji ne bi bilo ništa ni zanimljivo ni čudno da u medijima danima i nedjeljama nisu objavljivani veliki naslovi i tekstovi da je upravo Bjelogrlić "otplatio kredit", "riješio najveću muku koju je Manda imao", "pomogao da Mandina porodica sačuva krov nad glavom"... Poznati glumac i reditelj, međutim, nijednom se nije oglasio da demantuje tvrdnje da je on dao sav novac ili bar saopšti da je, u stvari, osiguranje pokrilo dug. Ali, krenimo redom...


Nakon Mandićeve smrti objavljene su informacije da je imao velikih problema s otplatom duga po kreditu u švajcarcima i da ga je to veoma mučilo. Zbog toga je, na inicijativu Bjelogrlića, pokrenuta akcija koju je on i vodio - da se prikupi novac i ovaj kredit otplati. Priključili su se mnogobrojni glumci (davali svako po 500 eura), firme koje se bave filmskom industrijom, Mandini prijatelji... Uskoro su se pojavile informacije da je cijeli dug po kreditu pokriven, a praćene su pomenutim tekstovima u gotovo svim medijima u Srbiji, ali i regionu, o Bjelogrlićevoj humanosti (u većini njih tvrdi se da je on isplatio kredit). Osiguranje, kao što smo rekli, nije ni pomenuto.


Očekivali smo, a na to su Srpskom telegrafu prethodnih dana ukazali sagovornici iz svijeta filma koji poznaju Bjelogrlića, a znali su i Mandu, da se glumac oglasi i javnosti i kolegama objasni da je kredit otplaćen novcem od osiguranja, a da je pomoć skupljana za nešto drugo, eventualno kao pomoć Mandinoj porodici. Ili bar, ako ništa, da kaže da on kao pojedinac nije ništa sam otplatio, kao što se moglo zaključiti iz objava u medijima.


O tome je tada pisao i Srpski telegraf, a posebno je interesantno da je čak i jedan od ljudi bliskih Bjelogrliću, moleći da mu ne pominju ime, potvrdio da je glumac bukvalno spasao porodicu pokojnog Mande, koja, kako je rekao, drugačije ne bi nikako mogla da otplati veliki kredit.


Mandin kolega Tihomir Tika Arsić kaže da je znao da je Mandić bio u kreditu, ali da o osiguranju ne zna ništa.


- Njegovoj porodici nije bilo lako i svaka vrsta pomoći bila je dobrodošla - objašnjava Arsić.

Sličnim saznanjima raspolaže i Radoš Bajić.

- Znam da su kolege glumci sakupljale pare za Mandu. Koliko je meni poznato, kredit je otplaćen novcem od osiguranja - kaže Bajić.

.

.

.

.

.


.(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.