x

TOP-DESTINACIJE

Gdje je najljepše putovati u proljeće

Za koju god se destinaciju odlučili, sigurno nećete pogriješiti




Vrijeme je za planiranje proljetnih putovanja. U nastavku vam donosimo nekoliko predivnih gradova i mjesta s zanimljivim pričama i znamenitostima koje će vas oduševiti pri putovanju i posjetu, a koje su u proljeće posebno šarmantne.

Pariz

Pariz je, kažu mnogi, najljepši u proljeće. Prepun je predivnih dvorišta, vrtova i parkova u cvatu koji sve posjetitelje ostavljaju bez daha. Luksemburški park je mjesto koje u Parizu svakako morate posjetiti ako želite vidjeti nešto čarobno i nezaboravno.

Toskana

Toskana, predivna i suncem okupana, najljepša je upravo u proljeće. Proljeće je razdoblje u kojem Toskanu upoznajte okupani mirisima lavande.

Amsterdam

Amsterdam je evropski dragulj koji je predivan u proljeće. Osim razno raznih znamenitosti koje nudi, Amsterdam je u proljeće pun cvijeća u cvatu i sunčanih dana koje možete provesti vozeći bicikl u gradu bicikala.

Viktorijini slapovi

Viktorijini vodopadi u Zambiji su najveći svjetski vodopadi koji spadaju u sedam prirodnih svjetskih čuda. Odličan su izbor za proljetno putovanje jer upravo u travnju prestaje sezona kiše.

Kipar

Kipar je jedna od najboljih destinacija za posjetiti u aprilu ili maju ako vam ne odgovara temperatura viša od 23°C, a i cijena smještaja je dvostruko povoljnija od sezonske ponude.

Malta

Malta je princeza Mediterana. Ukoliko želite vidjeti grad bogate kulturne baštine, koji je okružen netaknutom prirodom, posjetite ga u proljeće, kada ćete u njemu moći uživati bez prevelike žurbe i u miru.

Sardinija

Sardinija glasi kao jedna od najljepših destinacija Italije. Krase ju predivne plaže, brojni vodeni sportovi, predivni gradovi i živopisna sela, arheološka nalazišta, bogata prirodna vegetacija i raskošna tradicionalna muzika na svakom koraku kojoj proljeće daje posebnu notu.

Tenerife

Tenerife su dragulj Kanarskog otočja poznat pod nazivima otok vječnog proljeća, otok vječne mladosti i otok vječne sreće. Tenerife su odličan izbor za sve one koji vole mirnije destinacije. Jedna od najvećih atrakcija su pješčane plaže s crnim vulkanskim pijeskom.

Za koju god se destinaciju odlučili, sigurno nećete pogriješiti. Svaka od navedenih destinacija je u proljeće predivna i nezaboravna.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.